Mennyibe kerül egy haflingi herélése? Most vagyok kb 165 cm, a ló amit kinéztem 150 cm. Vegyük meg őt? Nem tudom, hogy nem-e fogom kinőni a hafit? Inkább vegyünk nagy (obb) lovat?
14, lány :)
Hobbicélra szeretném
Herélésnél számít a ló kora és súlya. Az alapján inekciózzák + a kasztrálás díja. Szóval lovanként lehet más más az ára. Nekünk a 1,5 éves sheti póninkat herélték 30ért mindennel együtt. (Kiszállási díj stb..)
Még szerintem fogsz nőni így inkább 160tól nézném a lovakat. De esetleg viszonyíthatsz a szüleid alapján hogy ők mekorák mert valószínüleg te is akkora leszel. Egyébként ha ekkora maradnál akkor szerintem még bele férne a 150cmes marmagasság. Az a lényeg hogy a lábad megfelelő helyen helyezkedjen el normális kengyel méretben. (Ne tul fenn vagy tul lent mert az kényelmetlen neki illetve nem tudod normálisan át adni a segítségeket/jelzéseket.)
Hat anyat mar tulnottem :D apa viszonylag magas
Koszonom a valaszokat, akkor erdeklodok mas lovak irant is. Nyarra szeretnem ha mindenkeppen meglenne :)
1. Attól függ, mit akarsz a lóval. Ha nem leszel 180 centis, akkor a hafi tökéletes, ha nem hízol el nagyon (mondjuk 70 kg-ig). DE. Ez nem egy sportló. Ha majd eszedbe jut, hogy versenyeznél, ugranál, díjlovagolnál. militaryznál stb. akkor ő arra nem lesz alkalmas. Nem a magassága, hanem a képességei miatt.
2. Herélés: elsősorban orvostól és a módszertől függ, t.i. hogy állva vagy döntve herélik. Kérdezd meg az állatorvosodat, az a legbiztosabb.
Hobbi célra tökéletes a hafi. Nem baj az sem ha kicsit kinövöd, mivel a teherbírása nagyobb mint a sportlovaké. Versenyezni nem fogsz vele tudni ha kinövöd magasság szempontjából, viszont hobbira, terepre nagyon jól meglesztek!
A heréltetéssel csak óvatosan. Felnøtt lovknál nem egyszerű. És herélés utan rengeteget kell majd apolni. Napi min. 2x langyos betadinos vizzel obliteni az erintett teruletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!