Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan lehetne feljavítani a...

Hogyan lehetne feljavítani a lovammal a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 10 éves heréltem (első ló), alapból nyugodt, de mióta hozzánk került nyár óta, elég akaratos, agresszív lett. (Ebbe az is közrejátszhat, hogy nincs elég nagy helye, mert csak tavasszal lesz kész a kerítés a lelegőn.)

A lényeg, hogy ketten nem jövünk ki túl jól. Lovaglásokon jobb napjain csak ijedezik (de ez ellen nem mintha tudnék valamit csinálni), máskor viszont ledob, bakol, stb. (Már első lovagláson elfutott előlem a szomszéd faluig, szóval ja, bizalom se alakult ki azóta sem.)

Jelenleg egy nagyobb udvaron van tartva, ahol ki-be mászkálhat az istállóból. Itt mikor kikötném hogy legondozzam, csipked, valamikor harapna, de rúgni is szokott rám. Már ha meg tudom fogni. Ilyenkor egyszer pofánfágom, hogy azért ilyeneket nem lehet. Félreértés ne essék, nem szoktam verni.

Futószárnál is engedetlen úgy mint nyergelésnél. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ezen javítani, vagy innentől már utálni is fog? >< Mert nekem eléggé kimutatja, hogy nem lát szívesen.

2018. jan. 20. 17:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szóló tökéletesen leírta, én is nagyon tisztelem Monty Robertset. És a 9-es válaszoló, egy lemaraddott, állatkínzó hülye, már bocsánat! Monty Roberts az igazi suttogó könyvében részletesen leírja, hogy az apja ugyan ezzel a módszerrel hogy kínozta az állatokat, hogy az akaraterejüket megsemmisítse, így sok rettegő ló lett, akik nem MERTEK ellenszegülni, nem nem akartak. Az ő lovát is így törték be, és örökre félt a papírzörgéstől, mert a kötélre, amivel csapkodták a lábát, papír volt kötve. SEMMIKÉPP NE TEDD EZT, MEG SE PRÓBÁLT, ÓRIÁSI BAROMSÁG, ÉS A LOVADNAK NAGYON ROSSZ LESZ, ÉS CSAK MÉG JOBBAN ROSSZABBODIK A HELYZET.
2018. jan. 31. 07:12
 12/12 sassszem ***** válasza:
30%
Előtte parellivel kezdjed ezt erősíti a kapcsolatotokat tudod a hét Pat parelli játékot játszd végig tudod a sündisznó játéknál a nyomás engedése szerint működik.
2019. márc. 28. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!