Hogyan tudok szorosabb kapcsolatot építeni a lovam és köztem?
A bakolás az sokszor félreértelmezett és a ló valójában nem is rosszat akar, egyszerűen csak tele van és örül, hogy kieresztheti a gőzt. Nyilván, ha "rodeózik", az nem éppen jót jelent, de akkor is lehet egyéb ok, pl fáj valamije, nyomja a nyereg, stb.
Ha nem a tiéd a ló és ennyire másképp lovagoljátok többen is, nem tehetsz semmit. Max, ha annyira jóban vagy a tulajával, akkor kérd meg, hogy más alá ne adja oda.
Szorosabb kapcsolat meg...foglalkozz vele minél többet, ne csak azt kösse veled össze, hogy "na már megint jön nyaggatni". Legyen változatos az edzés, kösd le az agyát. Iktass be terepeket is és azt érd el, hogy ne te bízz benne (a szó szoros értelmében), hanem, hogy ő bízzon meg benned. Egy ló sosem fog rád úgy tekinteni, mint egy másik lóra, főleg nem mint barátra. Hierarchia van náluk, törekedj arra, hogy felette legyél és gond nélkül megfog benned bízni.
Néha ha kimész lovagolni akkor próbálj meg a karában földről foglalkozni vele. Töltsetek sok-sok időt együtt hogy néha lovagolnak is mások rajta téged megjegyezzen hogy tudja hogy te személy szerint ki vagy. Hogy ne csak egy lovasa légy a sokk közül, hanem hogy tudja hogy te vagy te és hogy t ilyen és ilyen vagy.
Leginkább szerintem idő kérdése.
Egyébként én is hasonló cipőben járok egy 4 éves kiskancával akinél hol állok fölötte hol néha sajnos ő. ~fél éve lovagolom(félig én lovagoltam be) és habár szinte ugrás szerűen fejlődik a kapcsolatunk néha még is úgy érzem hogy ugyanott tartunk mint az elején...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!