Hogy győzzem le a sárban való lovaglástól a félelmemet? Többi lent
Már legalább 5 éve rendszeresen lovagolok,van is tapasztalatom a lovaglásban.Mindhárom jármódban biztosan tudok közlekedni,terepen is és pályán is,teljesen mindegy hogy hol vagyunk.Ugrani is ugrottam már kislovon,nagylovon,minden félén.Lovardai alakzatok többségével is tisztában vagyok,és a hajlításokat,állításokat is ismerem.
Viszont egy van,amitől mindig félek,és már végleg szeretném legyőzni a félelmem,mert zavar,és idegesít,és rossznak érzem,hogy a sárban való lovaglástól félek.
Ez a félelem azóta bennem ül,mióta kb 2 és fél-3 éve az első lóról esésem megtörtént.Nem szereztem sérülést,rögtön vissza is ültem,fel is álltam,semmi bajom nem lett az ijedtségen kívül.Viszont úgy estem le,hogy a lovaglópályán hatalmas volt a sár,kb akkora,hogy ha ló nélkül sétálnék rajta,akkor boka felettig simán ért volna.És úgy történt az esésem a lóról,hogy ügettünk,ugye ebben a sárban,és egyszer csak azt érzem,hogy esek,hát azért mert a ló is elesett a sárban,és nyilván estem vele.És ez nem a kanyarban volt,hanem a hosszú falon ráadásul.
Azóta nagyon félek a sárban való lovaglástól,még az olyan sárban való lovaglástól is,ami kisebb,mint az a sár volt,amikor leestem 2 és fél-3 éve a lóról.
Nagyon szeretném legyőzni ezt a félelmet,és magabiztosan lovagolni sárban is.A lovaglásommal nincs baj,sárban is ugyanúgy tudom kezelni a lovat,de megvan az a félelem bennem,hogy mi van,ha megint megtörténik.Tudom,hogy nem fáj,ha leesek a sárba,de mégis bennem van a félelem.
Most váltottam lovardát,visszamentem arra a helyre,ahol pont a sárban estem el a lóval.(Nem amiatt jöttünk el onnan korábban,nem is az oktatás,és a hangulat miatt,teljesen más oka volt)
A lényeg,hogy most visszajöttem a régi helyre,ahol korábban elestünk a lóval a sárban,és még nincs fedett pálya.Tehát ha sár van,akkor sárban kell lovagolni.
Hogyan tudnám legyőzni a sárban való lovaglástól a félelmemet?
Lehet, hogy én féltem túl a lovakat, de én karámba sem engedem őket, ha dágvány van.. Minek azt kockáztatni, hogy elesik, meghúzza az inát, beragad, lejön a patkó... Ha nagyon nincs más lehetőség, sétálj vele egy órát, de komolyabb munkát én nem végeztetnék vele.
Ez meg sajnos elég mélyen rögzült az agyadban, mint rossz emlék, sok-sok jó emlékkel halványítható, de kitörlődni valószínűleg sosem fog. Az emberi agy már csak ilyen :(
Köszönöm a válaszokat.Az oktató kitűnő versenyoktató,ő maga is versenyzik,és kitűnően szinten tartja magát.Tehát ezzel nincsen baj.Annyi nyugtat meg,hogy másik pálya ott nincs,tehát ha sár van és pályán van az edzés,akkor ott lovagolnak a saras pályán,és ezt már sok év óta,lehet akár 10 év,vagy még több,tehát a lovak hozzászoktak már ehhez,tudják már a dolgukat,de véletlen esetek azért mégis megtörténhetnek.Marad a sok gyakorlás.Hisz ott csak az az egy pálya van,nincs külön fedett rész,tehát minél többet járok oda,annál többet gyakorlok.
Köszönöm mindenkinek.
Én egy rovarcsípés okozta bakolás hatására estem le a lovamról. Utána még egy farokcsapásától is megijedtem, mert féltem hogy megint rajta van egy darázs és meg fogja csípni. Nem is tudtam a lovaglásra figyelni csak a ló esetleg rovarellenes mozdulataira.
Igazából semmi se segített csak a lovaglás :D Rájöttem hogy ilyen esés nem történik minden alkalommal, na meg hozzá is szoktam a rovaros környezethez újból.
Szerintem ezen csak az idő segíthet. Mondjuk 3 év hosszú idő, de ezalatt nem mindig sárban lovagoltál, ami lassíthat a folyamaton.
Légy türelmes magaddal. Ha nem is sikerül túltenned magad rajta az sem a világ vége. Persze ilyenkor is jó lenne lovagolni járni, de senki sem tart kést a torkodhoz.
Ne lovagolj a sárban, nem jó se neked se a lónak, nem véletlenül esett el
A nagy sárban nem is szabadna lovagolni mert csak ártasz vele, normális edzés sárban úgyse lesz mert a ló se tud úgy menni mint a jó pályán, ha szar a pálya ne ülj rá nem éri meg hogy megsérüljön a ló vagy te, nálunk sincs fedeles és télen alig lovagolok mert vagy sár van vagy fagyott a pálya, ha sokáig volt sár és nem lovagoltál akkor futószárazd párszor mielőtt ráülsz és kész, ha alig sáros az már nem sár a nagyon sáros részeket meg kerüld ki és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!