Szerintetek melyik veszélyesebb a lovaglás vagy a motorozás?
Melyik sporban történik a legtöbb baleset lovaglásban vagy motorozásban? Melyik veszélyesebb?
(Nem tudtam milyen kategóriába írjam)
Két első válaszoló meg nem pontos választ adott, mert nem összehasonlítható a kettő, egy motort meg egy quadot vagy autót vagy GÉPI járműveket össze lehet hasonlítani, motorral fának-vagy bármi másnak csapódnak 120-km/h-val és szörnyethalnak, de elég ahhoz 60km/h is bőven..
Melyik ló fog neki rohanni egy fának vagy bárminek? :D
Mi okozna ott azon kívül balesetet, hogy leesik a lovas ember? Nem tudom mennyivel fut leggyorsabban egy ló, de nekem ez a két dolog olyan szinten összehasonlíthatatlan, hogy nem is értem emiatt az első két ember válaszát...
Egyébként attól, hogy motorral lehet bukni, ne felejtsük el, hogy igenis lehet lóval is esni, és felettébb kellemetlen élmény, tekintve, hogy hiába megy kevesebbel, általában elég nehéz maga a jószág ahhoz, hogy súlyos károkat okozzon a lovasban a puszta súlyával.
Ettől még ha azt vesszük alapnak, hogy az ember ésszel, ügyesen közlekedik mindkettővel, akkor a motor a biztonságosabb - tekintve, hogy nem él, nincsenek önálló gondolatai, megbízhatóbb. Ugyanakkor arra figyelni kell, hogy a lóval ellentétben ha valami kezd szétmenni benne, nem feltétlenül ad annyira egyértelmű jelzést a baj bekövetkezte előtt.
És mindkét esetben veszélyességi tényező a környezet - pl autósok, stb.
Mindkettőnek megvannak a maga veszélyei, de nem is mindegy ki milyen módon csinálja.
A ló egy gondolkodó állat önálló akarattal ez egy plusz rizikó faktor, míg a motor egy gép, aminek a működése (a műszaki állapotból fakadó rizikók nélkül) csak rajtad múlik.
Lovaglás lehet csak pályán idomítás, viszonylag kis rizikóval jár, ahogy egy zárt pályán való motorozás is.
Terepen már nagyobb a veszély, de ez az utakon is elmondható, ahol sokszor vétlenül kerül az ember olyan helyzetbe amit nem tud megoldani.
Ha már a lovas ugrat abban nagyobb a kockázat az esés veszélye, mert a ló bestopplohat és akkor a lovas repül ló nélkül. De ugyanúgy a motoros is keresheti a veszélyes szituációkat mikor a crosspályán ugrat, mert ott is egy rossz érkezés végzetes lehet.
Mindegyiknek megvannak a maga fokozatai és veszélyei, ha nem a tudásszintedhez mérten végzed, akkor mindkét sport egyformán veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!