Cseresznyevirág lovarda (X. Ker. ) vélemények?
Van itt olyan, aki lovagol náluk vagy próbálta már? Mennyire családias, esetleg "nagyüzemi" az oktatásuk? Oktatás színvonala milyen, díjlovaglás, ugróedzésekre van lehetőség? Tereplehetőségek?
Felszereltség, lovak milyenek?
Válaszokat előre is köszi :)
Kedves kérdező!
Sajnos ez a lovarda is a nagyüzemi lovardak köze tartozik ahol egy pályán több óra is egyszerre van megtartva.Nekunk se vált be!
Kedves meglévő és jövőbeni érdeklődők!
Szeretném leszögezni, hogy sem tulaj, sem csókos nem vagyok a lovardában. Egyszerű hobbilovas, viszont évek óta ide járok. Tény, hogy ez nem a Nemzeti, és senki nem lesz itt profi díjlovas vagy ugró, ellenben ha többet szeretnél kihozni egy hobbizásból, arra is van lehetőség, nyilván egyéni órák keretein belül. De osztályban is sokat lehet tanulni, és egy igényes lovas tudást is el lehet sajátítani, ha lovasként partner vagy az oktatók instrukcióira, nem csak felülsz és várod a csodát. A lovak állapotáról.. Mutassatok csak egy olyan lovardát, ahol nem volt még sántaság, vagy egyéb probléma. Itt biztosan nem ültetnek ilyen lóra, és nem szenvedtetik őket csak azért, hogy meglegyen a napi betevő. Az oktatók is egytől egyik normálisak. Lehet, hogy nem mindenki mézes mázas, de aki erre vágyik, az keressen más sportot. Ez egy lovarda, hatalmas felelősséggel, nem pedig napközis elfoglaltság unatkozó gyerekeknek vagy felnőtteknek. Mindig is lesz olyan lovas, akinek nem fogja minden igényét kielégíteni, de ilyen helyet senki ne is keressen, mert nem létezik.
Köszönöm szépen, hogy ennyi és ilyen különböző észrevételek érkeztek, nagyon hasznos mind a pozitív mind a negatív kritika is! A személyeskedést viszont, ha lehet mellőzük a továbbiakban, bár véleményem szerint ha érdekelt valaki a lovardában, ha nem, a negatív kritikát is tudni kell elfogadni. Láthatóan nem egy lovasnak a személyes tapasztalata (sajnos az enyém mellett), hogy egy nagyüzemi lovarda, ahol súlyos pénzek (=egyéni óra) és/vagy jópifozás (=járjál sokat, dícsérj minket) után kap az illető elégséges oktatást.
Természetesen nincs olyan hely, ami mindenki igényét kielégíthetné egyszerre, hisz nem lehet egy edzővel, egy lóval, egy hellyel egyszerre profi díjlovaglást, ugrást és hobbizást, terepezést tanulni, mindenképp meg kell határozni egy irányt.
De ahogy a kérdésemben is szerepelt, én arra voltam kíváncsi, hogy hobbi szinten (=nem akarok versenyre menni, de minőségi szabadidő lovas szeretnék lenni) kapok-e díjlovas, ugró alapokat, vagy futószalagon jönnek-e a lovasok. Erre saját tapasztalatból, de ahogy látom, más véleményből is megerősítést nyertem, hogy nem lesz rá lehetőségem. Szerencsére a környék bővekedik lovas helyekből, így a jobb/rosszabb kínálatból megtaláltam a jelenlegi céljaimnak megfelelőt.
A Cseresznyevirág pedig tökéletes a 6-14 éves korosztály számára, ahol a szülőknek van pénze "beadni napközire" a gyereket, ahol kicsit ellovacskázik, bandázik a többiekkel, úgy érezheti, tartozik egy csapathoz, ami ebben a korban nagyon fontos, közben megismerkedik a lovas világgal és ha kicsit jobb lovassá szeretne válni, mint hogy az automata Pejkón körbe-körbe elzötyögjön, majd eldönti merre tovább :)
A Lovas Szövetségnél regisztrált díjlovas edző tart rendszeresen órákat az ottani és saját lovakon is.
Jó kis hely! Szerintem az árak korrektek, és lehet fejlődni is. Nem az a tipikus körbe-körbe karikába zötyögünk, míg le nem fordulunk a lóról. Nyilván ha elértünk egy szintet és fejlődni szeretnénk tovább, akkor nem osztályba kell jelentkezni, mert ott sok a még "kezdő" lovas.
Az egyéni órákról tudok nyilatkozni, amik színesek, kihívással teliek. Az oktatók készülnek az órára, van olyan oktató, aki még házi feladatot is ad a következő órára. Sok pálya van, így az egyéni lovasok tudnak külön dolgozni. Ami hátrány, de szerintem kiküszöbölhetetlen is, hogy mikor télen mind a 3 pálya használhatatlan, akkor mindenki a fedelesbe tömörül be, ami egyébként nem kicsi, de ha sok lovas van bent, akkor tud néha cifra helyzet kialakulni a kevésbé rutinos lovasok miatt. Mondjuk legalább van fedeles!
Én ilyenkor inkább terepre szoktam kimenni, ha tumultus van, de van egy időpontom, ami szerencsére nem túl felkapott napszakban van, szóval nekem ezzel sincs gondom.
Korrekt hely, korrekt árak, megbízható oktatók, növekvő színvonal..Én már innen el nem megyek :D
Régi a topik, de hátha valakinek segítek.
Nyárközép kezdtem a lovardába járni. Olyan lovardát kerestem, ahol nem megy a f..szméregetés (bocs a kifejezésért, de tudjuk milyenek a lovasok, és kiégtem az évek során azon, hogy kinek milyen lova van, kinek milyen nyerge van, kinek ki az edzője és milyen szar a másik stb ..egyéb balf..szságokon)Ez a hely kellemes, családias és jó a társaság. mindenki nyitott és közvetlen, mind az oktatók/edzők, mind a lovasok.
Egyéni órára járok, aminek szerintem korrekt az ára, és nagyon jó fej az oktatóm! Egy oktatóhoz járok, de ahogy elnézem a többit, velük sincs gond, mindenki figyel a lovasára, nem az van, hogy felraknak, aztán csinálj amit akarsz. Némelyik oktató még házifeladatot is ad a lovasainak és lelkesen javítja azt szünetekben. Rohadt cuki :D
Van egy díjlovas edző is, aki heti 3-4 napot jár és nagyon szimpatikus. Sajnos még nem volt szerencsém lovagolni nála, de láttam óráit, és nagyon tetszettek. Fantasztikusan szerény ember ő is! :)
A lovak jól be vannak lovagolva, és elég sok van ahhoz, hogy ne kelljen halálra dolgozniuk magukat, így nem agyhalott gebéken lötyögünk. Van kb. 2-3 olyan ló, aki nehezebb lovaglású, de azok sem akarnak ledobni, max nem mennek előre, ha érzik, hogy béna szar vagy. :DD Szerintem ilyen lovak is kellenek, kell a kihívás néha a kis agybajos kancákkal :P
Ugrás nincs. Legalábbis nagyon-nagyon zárt körben csak!
Terep az király ahhoz képest, hogy a városban van a lovarda! A lovak bámulatosak kint, végre egy lovarda ahol lovagolni kell kint terepen és nem unottan letudni az 1 órát kis pónis gyerekek közt :D
Ami esetleg hiányzik, az egy öltöző, úúú vagy egy fűtött helyiség, ahol lehet beszélgetni/ücsörögni, na az nagyon jó lenne. De ismerve a lovarda sztoriját, szerintem így is király amit összehoztak 4-5 év alatt.
Mindent összevetve, király hely ez a lovarda. Biztos van jobb lovarda ennél, jobb lovakkal, jobb oktatókkal, és több eszközzel, komolyabb infrastruktúrával...de ennek a helynek lelke van és ez nem mérhető ilyen dolgokban :)
Előző vagyok. Lemaradt az übercuki élményem. Mikulásra és karácsonyra is kapott minden lovas ajándékot a lovarda vezetőségétől. <3
Még a testvérem lánya is, aki valszeg soha többé nem fog kb. jönni, mert kint élnek Angliában és szökőévente 1x jönnek haza.
Kedves érdeklődők!
Kislányommal az elmúlt hetekben meglátogattuk mi is a lovardát néhány alkalommal. Nagyon kellemetlen volt az első találkozás, mert úgy kezdtem a bemutatkozást, hogy egyből elnéztem az időpontot és 1 órával később érkeztünk. A vezető nagyon kedves volt, mondta hogy semmi baj, gyorsan telefonál egyet és megpróbálja orvosolni a problémát. Persze a lányom addig elpityeredett, hogy hogyan véthettünk ekkorát, és a sírásra egyből minden lovas kislány a segítségére sietett. Szóval tartották, beszélgettek vele, elvitték pónit simogatni, és sikerült megnyugtatniuk őt, mire jött egy oktató, hogy most telefonáltak neki, hogy vele lesz a kislányom és nézhetnek együtt bukósisakot és pattanhat is már lóra. Hát mi ne mondjak, hatalmas volt az öröm és szerencsére Szófi is megbocsájtotta nekem ezt a baklövést.
Kedves a csapat nagyon, a pacik lenyűgözően nyugodtan és barátságosak, és tényleg olyan a lovarda, mint egy család. Ami picit kellemetlen volt, az a sár, de sajnos azt tapasztaltam, hogy ilyen időben sok helyen ez van. Rutinos lovas anyukaként mindig lapul a csomagtartómban egy pár gumicsizma. Haha!
A véleményemhez hozzátenném, hogy nem értek a lovakhoz, de az én laikus szememmel nézve minden körülmény adott egy jó lovagláshoz.
Ja és persze Szófi is kapott karácsonyi ajándékot, de ez már csak hab volt a tortán :)
Úristen, ezt a sznobériát :D
Na éppen ezért nem járok "nagy neves" lovardákba lovagolni. Jártam korábban Fruzsiéknál lovagolni. Díjlovagolok és díjlovas versenyeken veszek részt már több éve, így nekem az oktatásuk valóban nem aktualis már, azonban nem lehet azt állítani, hogy tömegoktatás van és le vannak kakilva a lovasok. Az oktatók rendelkeznek valós tudással és többet közülük képzik magukat és járnak edzőhöz. Lovagoltam Fruzsival több alkalommal is és ismerem a lovarda törénetét és ezt a semmiből összerittyenteni..hát le a kalappal..
A lovak nincsenek sanyargatva, nincsenek kizsigerelve, és ÉLNEK. Vidáman és készségesen segítik a kezdő és haladó lovasokat is, és hát azért mit ne mondjak, van ott egy két nem "ócska iskolaló", akikkel lehet már valamit kezdeni magasabb szinteken is egy kis foglalkozással.
Sajnos már 2-2,5 éve nem volt alkalmam kimenni hozzájuk, mert elköltöztem messzebbre, de követem a lovarda munkásságát és egyértelmű a fejlődés, ami (ahogy korábbi hozzászóló is mondta) annak köszönhető, hogy ebben a helyben van lélek! Valóban sokan járnak ide lovagolni, de mégis családias és ember/gyermek/ló központú.
kb Egy éve díjlovas edző is tart órákat ott, aki hallomásom szerint elég ügyes és eredményes.
Egy oktató van ott, akinek az oktatási módszerei nekem sem szimpatikusak, vagy inkább azt mondom, hogy nem egyeznének az én elvárásaimmal, de egyébként ő is kedves, jószívű, max a tudását nem annyira tudja átadni.
Persze, nem tetszhet mkinek minden..ez érthető is, de azért ne huzogassunk már le másokat, ilyen számlás meg lovat kínzós hozzászólásokkal, főleg ha az nem igaz.
Megnézném, hogy hány másik lovardában írnak számlát minden egyes lovasnak minden egyes oktatás után :'DDDD
Sziasztok!
Én tavaly nyáron mentem át a Cseresznyevirág lovardába, és egyből megszerettem. Amire emlékszem, hogy éppen tábor volt, és találkoztam Fruzsival is, akinek tudtam mesélni a lovas múltamról és hogy mi volt az oka, hogy az előző helyet ott hagytam. Egy Lucy nevű kedves szürke kancán ültem, és Eszti tartotta az órám. Változatos volt, tele színes feladatokkal. Eszti egyébként javította a hibákat, és nekem ez egy szintfemélrő óra volt, hogy maradhatok e osztályban. A második órán szintén Lucyn ültem, és Esztivel voltam. Ez így ment egészen a hosszú nyári szünetig, ahol volt lehetőségem ügetős terepre menni (mivel új vagyok és nem ismerem a lóállományt, így ez is megfelelt) majd Fruzsi rám írt, hogy szeretnék e állandó időpontot. Aki hetente szeretne lovagolni járni, annak ez így pont megfelelő. Azóta átkerültem Nóri osztályába, ahol öten vagyunk, mind profi haladó lovas. Az órán rúdgyakorlatokat, patanyomfigurákat, karüsszelgyakorlatokat csinálunk, és most tanulunk elosztásban lovagolni.
A lovak jó kondiban vannak, látszik, hogy szeretik őket. A beosztásuk olyan, hogy tudjanak pihenni akár két óra között is.
Szóval nekem bejött a hely, és külön kiemelném, hogy a fél év alatt, amit itt töltöttem, csomó fejlesztés, változás történt, ami megint a lovasokért van.
Ajánlom mindenkinek aki családias körülmények között szeretne lovagolni, és nem "versenyistálló" tagja akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!