Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy 10 x 20 -as hely megfelelő...

Egy 10 x 20 -as hely megfelelő lenne fedett résznek?

Figyelt kérdés
Otthon vannak a lovaink és van egy 10x20- as fedett épületünk amit át lehetne alakítani lovas pàlyának. Utána olvastam és azt írták hogy egy 10x20- as területén könnyedén tud vágtázni a ló. A lovardàk meg általában 20x 40- es fedett részt szoktak kialakitani. De hát nekünk akkora nem kell mivel 3 ló van összesen. Akkora helyen körbe körbe lehetne kényelmesen vágtázni?

2017. szept. 20. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Háát, elég kicsi, nem lehet bemelegítésnél nagyobb íven menni, sőt, egyenesen aligha tudsz mozogni, szóval szerintem minimum 20x20-as kéne, de a 20x40-es még jobb is lenne
2017. szept. 20. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Túl kicsi. Egyszer lovagoltam egy ilyen kicsi pályán, SOHA tobbet. Szőrnyű volt. Nem volt rendesen hely, a lovam is ideges lett, ami nála nagyon ritka!
2017. szept. 20. 21:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Könnyedén biztos hogy nem tud ebben vágtázni a ló. Nem tudom ezt hol olvastad, de én meg azt olvastam, hogy a futószárasmunka és a jártatógép is lehet káros, ha túlzásba visszük. Ezek pedig 20m átmérőjű körön történnek.

Az viszont biztos, hogy jobb mint a semmi. Kényelmes vagy sem, sokan örülnénk egy ilyen kicsi fedettnek is fagyos téli napokon. Szóvak szerintem jó ha megcsináljátok, csak ne dolgozz benne egész évben minden nap, és akkor nem lesz rossz a lónak sem.

2017. szept. 23. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Korrekt vágtamunkához kicsi, de lovagolni vele lehet elég, ha azt nézzük, hogy állásban is lehet komplett egy órás edzést tartani úgy, hogy tényleg elfáradsz tőle.
2017. szept. 24. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!