Egy kutyának ez is lehet megfelelő hely?
mindenféle lelkes állatvédők előtt, szeretném jelezni, hogy tudom hogy sok kutya ennél kegyetlenebb körülmények között él, fél hordókban laknak a szabadban, és tudom néhányan menynire lelkükre vehetik, kérem ne generálják a vitát.
tacskó keverék kutyánk, féhosszú szőrzettel, mindig is kinti kutyaként volt tartva, lakhelye, a kamrában, egy volt gyerek fürdető kád, egy vastag paplannal kibélelve. az a helyzet hogy ez az állat, már 14 éves. meglátszik rajta a kor, sem a füle, sem a szeme nem az igazi. kérdésem, valami intézkedést esetleg tehetnénk-e még a komoly fagy és tél beállta előtt amivel jobbá tehetjük a sorsát? a kamra el lesz intézve, nem fúj be a hó, és az nem megoldható hogy kis házat csináljunk neki amit befűthet, higgyétek el ő eddig is elélt így és alkalmazkodott, a vastag paplannal kibélelt kádban nincs rossz helye. esetleg tápanyagban magsabb élelmet kell szolgáltatnunk neki télire? (olvastam, ebből nyerik az energiát hogy fűtsék maguk) ezen kívül tehetnénk még valamit?
Egy kis házat csináljatok neki. A kád nyitott, nem tud mit bemelegíteni.
Miért nem megoldható a kis ház? Pár falap kell csak hozzá. Nme értem, miért nem lehet. Nincs hely? AKkor tegyétek ki a kádat.
Pár ócska deszkát összeszögeltek és máris megvan a kuckó, nem hiszem, hogy ez olyan nagy agyagi ráfordítást igényel és egy óra alatt kész is van. Még az jutott eszembe, hogy ha egy megfelelő méretű macskaszállítót vennétek használtan, arra rádobnátok egy vastag pokrócot, máris lenne egy kis kuckója, amit be tudna fűteni. De ezek a kutya/macska odúk is jók, amiket már linkeltek.
Ha van szalmátok és nem plüssből lesz a házikó, azt is tehetek bele bőséggel, az akkor sem hűti a kutyát, ha vizes lábbal megy be, nem úgy, mint a rongy.
A zsír melegíti a kutyát, teht ha kövérebb, kevésbé fázik. Adhattok neki többet abból, amit most kap, egy kis olajjal, zsírral, töpörtővel megfejelve, de csak óvatosan, nehogy hasmenés legyen belőle. A langyos tehát, levest is szívesen fogyasztják hidegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!