Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szeretnék egy lovat de nem...

Szeretnék egy lovat de nem engedik! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
nagyon szeretem a lovakat és nagyon jól lovagolok de szüleim nem engedik hogy legyen lovam!milyen trükökkel lehet kapnom lovat???
2010. máj. 27. 17:03
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Mért ne lenne? minden nyáron CSAK lovastáborba megyek sehova nem szoktam elmenni nyaralni jó max nyáron elmegyünk élményfürdőbe!! és mindenem a lovak kb. 2 éves koromtól kezdtem lovagolni (vagyis úgy amikor vége volt az edzésnek én mindig felültem 15 percre úgy hogy mellettem sétáltak és fogtak!!) meg van egy barátnőm akiknek van egy farmuk amin 9 ló van és mindig én lovagolom le Romeo-t mert ő nem mer rá felülni!!
2010. máj. 27. 18:42
 12/30 anonim ***** válasza:
71%

Ne haragudj 13 éves gyereknek én sem vennék lovat. Minek?

Egy ló ideális esetben több mint 20 évig egy társ. Te garantálod ,hogy 25 éven keresztül lesz rá időd? Nem mész el továbbtanulni, esetleg majd ha lesz pasid, akkor a nagy szerelem nem vonja el a lovadról a figyelmet?

Egy ló hatalmas felelősség. Gyereknek nem való.

2010. máj. 27. 20:02
 13/30 anonim ***** válasza:
84%

Ezt már többen kérdezték és én mindig leírom, hogy a szülőt nem lehet és nem is szabad "rávenni" ilyesmire. Nehogy már azt hidd, hogy ez neked alanyi jogon jár!!!

Nekem se vettek a szüleim lovat, hiába könyörögtem. De én megoldottam. Egy kupecnél lovagoltam rengeteget (ingyen) és aztán szépen felnőttem, dolgoztam, gyűjtögettem és vettem lovat magamnak, ami sok lemondással jár, mert tényleg nem olcsó mulatság. De ez már az én döntésem volt, nem a szüleimé.

Viszont most egy picit rendes leszek, mert te "trükköt" szeretnél és arra nincs trükk, hogy hogyan vedd rá, hogy vegyenek neked egyet. De ha esetleg először megpróbálnál feles bértartásban lovagolni egy lovat, az már olyan lenne, mintha lenne egy fél lovad. Kb annyiba kerülhet, mint egy bérlet a lovasiskolába. És talán akkor majd a szüleid látják, hogy milyen elszánt vagy, stb.

Az "apukám bankigazgató" duma meg elég fura. Önmagában nem lenne az, de hogy ti soha nem mentek nyaralni, max néha pár napra élményfürdőbe úgy, hogy apukád bankigazgató az azért több, mint gyanús...

2010. máj. 27. 20:19
 14/30 anonim ***** válasza:
85%

Én lovagoltatok, lovagolom a két lovamat, és versenyzek velük, elég magas szinten.

Nagyon szeretem, amikor a szülők hozzák az ölükben a 2 éves gyereküket, hogy ők lovagoltatni akarják. Igaz, a kicsinek fogalma sincsen arról, hogy mi történik körülötte, járni még alig tud, üvölt, hogyha éhes, de persze, a legjobb az, ha a gyerek lovagol. Amellett, hogy a kicsinek sem jó, marha biztonságtalan is, hogyha véletlen megbotlik a ló, a gyerek leesik, majd aztán rátapos. Hogyne, a legjobb. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, hogyha a ló megijed.

Osztályban lovagolni nem egyenlő a lovas tudással, a pacik ménesben élnek, mennek egymás után, ők sem keresik a problémát, tudják, hogy az edző a főnök, érte, de nem érted dolgoznak.

Ne érts félre, nem bántani akarlak, de a legtöbb olyan lovas, akiről azt gondolná az ember, hogy tud lovagolni, maga mind azt mondja, bőven van mit tanulnia, és ezt nem állszentségből.

Az, hogy valakivel felezz, jó ötlet, bár magamből indulok ki, nem szívesen adom senki alá a lovaimat.

Nem azt mondom, hogy nem lennél jó gazdája a pacinak, csak szerintem még lenne mit tanulnod. Lovagolni nem azt jelenti, hogy felülsz a lóra, és az kötelességtudóan megy alattad, hanem azt, amikor a ló és lovasa öszhangban, együtt dolgozik.

2010. máj. 27. 20:40
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

2-vel ezelőtti vagyok, akinek a feles tartás ötlete volt.

nekem is 2 lovam van és én se adnám oda másnak, bár ha nagyon durván megszorulnék lehet, hogy kénytelen lennék feles társat keresni, de akkor egy igen gyakorlott lovast keresnék.

de akadnak olyanok, akiknek van mondjuk több egy tizenéves nyugodt, szelíd lovuk, meg mellette még 3 másik és nincs elég idejük és nem bánják, ha valaki "osztályban bénázik" a lovukkal.

sőt, akár az is egy lehetőség, hogy beszélsz az oktatóddal, hátha lehetséges olyasmi, mint a "ló bérlés", hogy az övé marad a ló, de te fizeted a tartását és csak te használhatod, vagy mondjuk túlnyomó részt te. De persze nyárra ez nem biznisz egy oktatónak, neked meg majd télen jól elmegy a kedved tőle.

Nekem tényleg jó volt a kupeces dolog, bár ez bizony veszélyes is lehet, mert sok az olyan ló, akin "állítólag már ültek", de így még ha csak rövidebb időkre is úgy érezhettem, hogy van saját lovam, hiszen csak én lovagoltam ott. (persze aztán az volt a "legjobb", amikor váratlanul eladták...)

De hidd el, ha imádod a lovakat, akkor előbb-utóbb lesz saját lovad, csak talán nem a szüleid kontójára. Ha nagyon akarsz, majd veszel magadnak. 13 éves vagy? Akkor úgy 10-15 év múlva már lehet is saját lovad! Addig pedig tanulj, figyelj, stb.

(amúgy nem értem miért olyan fontos neked egy saját, ha van egy a barátnődnek, amit csak te lovagolsz. oda nem járhatnál ki gyakrabban?)

2010. máj. 27. 21:40
 16/30 anonim ***** válasza:
71%

osztályban lovagolsz????????

tanyán laktok?

2010. máj. 30. 13:53
 17/30 anonim válasza:
100%
Énis szeretnék egy lovat. nekünk sincs még meg rá a keretünk de talán egyszer meglessz várj türelemmel addigis járj lovagolni és elégedj meg azzal ami van! sok szerencsét a lovagláshoZ! =)
2010. jún. 1. 18:01
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a kérdés költői, előttem sokan leirták a választ. Egy ló áráért sok minden értékesebb dolgot lehet venni, vannak már ma olyan helyek ahol kapcsoltban lehetsz a lovakkal anélkül, hogy a tied lenne. Biztosan szivesen vennék ha besegitenél az ápolásba.
2010. jún. 2. 17:59
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

azt mondtad apukád bankigazgató..oks vesz neked lovat és ha csődbe megy a vállalkozása??és elkell adni a lovat?tudod mennyire fájna az neked?és a lónak is rossz lenne hogy pár év múlva úgy környezet..én is lovagolok szeretnék is lovat DE majd akkor ha lesz rá annyi időm pénzem hogy eltudjam tartani.Van több ismerősöm is aki fele bértartást fizet szerintem nem rossz ötlet.

biztosan van olyan ló a lovardában akihez jobban kötődsz mint a többihez lovagold őt rendszeresen gondozd járj hozzá ki és ha látják a szüleid hogy ezt megcsinálod lehet hogy megenyhülnek de utána is kell ám törődni a lóval ha esetleg kapsz és nem csak akkor amikor beakarod bizonyítani hogy jó gazdája lennél.és 13 évesen ne haragudj hogy ezt mondon felelőtlenés lenne a szüleidtől ha vennének neked lovat.Én is 12 éves koromban vetettem fel a szüleimnek a lóvásár dolgot azt mondták hogy 18évesen mikor már lesz saját keresetem akkor besegítenek anyagilag most 16 éves vagyok és nem tudom hogy tudnék e ennyi időt fordítani a lóra most is rendszeresen járok lovagolni de megelékszem ennyivel. Gondolj bele valakinek az álma hogy legalább egy órát lovagolhasson és nem tud mert nem engedheti meg magának anyagilag szerencsés ember az aki egyáltalán ült már egy órát lovon.

2010. jún. 14. 15:41
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Itt a nyár, menj el és gürizz ingyen a lovardában! hajnalban kelés, trágyázás, szénázás, itató mosás, lópucolás, nyergelés, stb.

Ha ezt látják a szüleid akkor biztos jobban elhiszik, hogy ez milyen fontos neked.

ja, hogy ez nem menne? akkor bocs...

2010. jún. 20. 02:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!