Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy kis segítség?

Nekedcsakvalaki kérdése:

Egy kis segítség?

Figyelt kérdés

Tavasszal szeretnék elkezdeni lovagolni.Tudom az még vagy fél év,de előre gobdolkodom.

Nyáron voltam lovastáborban,de nem a mi városunkban ahol western lovaglást tanultam viszont ahova mennék az klasszikus lovarda.Nehéz lesz megszoknom a klasszikust?A táborban már egyedül elengedtek az utolsó nap ahol ügettem is.Ha ügyesnek találnak elöbb elengednek majd mint,ha 0tudással mennék?Futószárrol kezdek majd ott?Milyen felszerelések kellenek?Kobakom és lovaglócipőm van és szülinapomra kérek egy lovaglónadrágot is,de kezdésnek kell még valami?

Egyenlőre ennyi,már nagyon várom,izgatott vagyok,mert szeretnék megtanulni lovagolni.

Mennyi idő kell ahoz,hogy elkezdhessem a vágtát is?

2017. aug. 31. 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Gerincvédő ajánlot valahol kötelező valami polo amit vagy vesztek vagy befogsz egyet lovas polonak kell még egy pár lovas kesztyű és nem árt egy kepsz nem tom hogy kell irni az a lábszárvédő embereknek.
2017. aug. 31. 15:52
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
És lovardátol füg hogy elengednek e meg hogy milyen gyorsan tanulsz és milyen gyorsan szokkd meg.
2017. aug. 31. 15:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Kobak, nadrág, cipő, kesztyű (utóbbi fontosságára majd rájössz) ezek kellenek neked.

Szerintem tök mindegy milyen stílusban lovagol a lovas, a legfontosabb a helyes és stabil ülés kialakítása, amit futószáron kell elsősorban gyakorolni. Ha megy a stabil ülés, akkor rá lehet menni a segítségekre és az irányításra.

A vágta attól függ mennyit jársz és milyen ügyes vagy, illetve mennyire akarnak lehúzni a lovardában. Sok helyen az van, hogy már viszonylag ügyesen elügetgetsz és szabadon vagy hónapokig és úgy kell könyörögnöd tanítsák meg a vágtát.

Igaz jóravaló oktató addig el nem enged, míg nem találkoztál futószáron a vágtával, mert bármikor lehet olyan szitu, amikor jól jön, hogy nem esel pánikba (vagy le).

2017. aug. 31. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Futószáron kezdesz majd .Attol függ mennyire érzel rá.Valakinek több,valakinek kevesebb idő.Meg persze lovarda függő is.Majd ha jól /stabilan megy az ülés ügetésben akkor jöhet a vágta futószáron :)
2017. aug. 31. 21:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja igen elfelejtettem mondani.A táborban futószáron tudtam ügetni kapaszkodás nélkül.Szóval odáig eljutottam.Hetente 1órát fogok lovagolni,mert kicsit drágább az a lovarda amit én választottam,mint a többi
2017. szept. 1. 05:54
 6/6 anonim ***** válasza:
egyedül arra számíts, hogy a "klasszikus" (angol) nyereg sokkal "kényelmetlenebb" a westernhez képest
2017. szept. 7. 20:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!