Egy kis segítség?
Tavasszal szeretnék elkezdeni lovagolni.Tudom az még vagy fél év,de előre gobdolkodom.
Nyáron voltam lovastáborban,de nem a mi városunkban ahol western lovaglást tanultam viszont ahova mennék az klasszikus lovarda.Nehéz lesz megszoknom a klasszikust?A táborban már egyedül elengedtek az utolsó nap ahol ügettem is.Ha ügyesnek találnak elöbb elengednek majd mint,ha 0tudással mennék?Futószárrol kezdek majd ott?Milyen felszerelések kellenek?Kobakom és lovaglócipőm van és szülinapomra kérek egy lovaglónadrágot is,de kezdésnek kell még valami?
Egyenlőre ennyi,már nagyon várom,izgatott vagyok,mert szeretnék megtanulni lovagolni.
Mennyi idő kell ahoz,hogy elkezdhessem a vágtát is?
Kobak, nadrág, cipő, kesztyű (utóbbi fontosságára majd rájössz) ezek kellenek neked.
Szerintem tök mindegy milyen stílusban lovagol a lovas, a legfontosabb a helyes és stabil ülés kialakítása, amit futószáron kell elsősorban gyakorolni. Ha megy a stabil ülés, akkor rá lehet menni a segítségekre és az irányításra.
A vágta attól függ mennyit jársz és milyen ügyes vagy, illetve mennyire akarnak lehúzni a lovardában. Sok helyen az van, hogy már viszonylag ügyesen elügetgetsz és szabadon vagy hónapokig és úgy kell könyörögnöd tanítsák meg a vágtát.
Igaz jóravaló oktató addig el nem enged, míg nem találkoztál futószáron a vágtával, mert bármikor lehet olyan szitu, amikor jól jön, hogy nem esel pánikba (vagy le).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!