Mit lehet kezdeni egy olyan lovassal, aki egyik pillanatban még teljesen nyugodt, aztán hirtelen teljesen begurul?
Jár a lovardánkba egy lány, aki vágtázni tanul. Kezdetben teljesen aranyosnak tűnt, mondta, hogy a lovak a kedvenc állatai, sajátot is szeretne majd stb, a lovaglás a kedvenc sportja. Egyszer véletlenül láttam mit művelt az órán, amikor a ló nem azt csinálta amit akart, nem volt hajlandó elindulni vágtágba: nem csak erélyesen szólt rá, hanem ordítozott vele, utána se csizmára, se pálcára nem indult el. Az oktató mondta, hogy ő a földről meg nem tudja elindítani. Már próbál több lovat régebben, de azok se indultak el alatta. Egy pörgős, arab félvért kivéve, amelyik szabadon az egyenesben pöccre elindult vele mindig vágtába. A csaj jó dühösen leszállt és közölte, hogy megint azzal a lóval akar menni, mert ezeken a "lusta dögökön" nem fejlődik semmit. A tulajnak fel lett vetve, hogy küldje el a csajt, de azt mondta, kell a pénz, nem küldhet el senkit, szóval legközelebb megy az arabra aztán vágtázzon vele a végtelenbe. A lány sokat kihagyott, jelenleg a nyerget nem meri elengedni, de a lovak meg nem mennek alatta vágtába.
Mi lenne ebben a helyzetben a jó megoldás szerintetek? Ezt hogy lehet kezelni az oktatónak, ha "kirúgni" nem lehet a lovast?
Megkérdezhetem hogy melyik lovardába jársz lovagolni?
Mert lehet hogy én is ugyan oda járok és lehet hogy ismerem a lányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!