Megéri eladni vagy nem?
Van egy 7 éves magyar sportfélvér kancám. Másfél éve kaptam, nagyon nyugodt, soha nem volt egy rossz mozdulata sem és sosem találkoztam ilyen lóval, még plusszba szép, sportos, és erős.
2 hónapja hogy meghúzta a jobb elejét valószínűleg egy kisebb lyukba léphetett. Az állatorvosnak azonnal szóltunk,adott neki gyulladás csökkentőt amit három napig kellett szájon át beadni plusszba kapott egy mentolos lóbalzsamot ami a Sunlitan névre halgat,és borogattuk. Szépen le is ment a dagadás róla, már nem is sántított csak egy picit biccentett. Még egy kicsit be van dagadva és most is biccent rá de csak ügetésbe, nem futószárazon csak az utcákba vezetgetem de ott sem az aszfalton hanem az út szélén, a gyepen. Az állatorvos azt mondta fokozatosan kell terhelni, de már 2 hónap eltelt a baleset óta és megállt a gyógyulásban, még gyógynövényeket is kapott de nem gyógyul neki. Ja és még allergiás a szúnyogcsípésre és bizonyos helyeken alig van szőre és csupa seb. Nagyon sokat kínlódtam vele de nagyon szeretem mert egy áldott teremtmény. Túl sokat áldoztunk rá és mégis ilyen. Megéri eladni vagy nem?
Nekem az eladáson túl még egy gondom van: cserélj állatorvost!
25 lóval dolgozom, láttam már elég sántaságot, de olyat nem, hogy komolyabb sérülésre 3 napig adok neki gyógyszert, meg hűsítő krémmel kenegetem... Persze, hogy nem gyógyul meg az a szerencsétlen! A sebek meg valószínűleg nyári ekcémára utalnak, amit szintén látnia kellett volna.
Amíg vársz, addig én ezt tenném a helyedben (Olaszországban élek, az itteni gyógyszerneveket tudom mondani, de ezt utána összetevőre ki lehet keresgélni):
Ekcémára Marton Zsófi SOME receptje, plusz ahol sebes-kivakart, hypermix krém. Rohadt drága, de használ.
A lábára egyrészt agyagpakolás, ha van, eukaliptuszos, és naponta legalább egyszer hideg, erős vízsugárral veretni. Ez hűsíti is és élénkíti a keringést. Ezzel általában egy hét alatt gyógyul, aki megüti az inát. Emellett én adnék neki Danilon-t, napi 2 tasakkal 10 napig, utána napi 1-et, amíg el nem fogy. Ez egy enyhe gyulladás-csökkentő, fájdalomcsillapító. Van olyan lovunk, aki 7. éve eszi a heti 3 tasakot... (csámpás csontgondos spanyol, 23 évesen, mielőtt valaki sikoltozna)
Anyagi szempontból nyilván megéri eladni, nem szívsz a kezeléssel, nem fizetsz a tartására úgy, hogy semmi hasznod belőle, és ha mázlid van, még valamennyi pénzt is kapsz belőle, ami kompenzálja némileg a kiadásokat.
Más szempontból viszont csak te tudhatod, hogy megéri-e ennyire tárgyias, anyagi szempontból vizsgálni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!