Megéri eladni vagy nem?
Van egy 7 éves magyar sportfélvér kancám. Másfél éve kaptam, nagyon nyugodt, soha nem volt egy rossz mozdulata sem és sosem találkoztam ilyen lóval, még plusszba szép, sportos, és erős.
2 hónapja hogy meghúzta a jobb elejét valószínűleg egy kisebb lyukba léphetett. Az állatorvosnak azonnal szóltunk,adott neki gyulladás csökkentőt amit három napig kellett szájon át beadni plusszba kapott egy mentolos lóbalzsamot ami a Sunlitan névre halgat,és borogattuk. Szépen le is ment a dagadás róla, már nem is sántított csak egy picit biccentett. Még egy kicsit be van dagadva és most is biccent rá de csak ügetésbe, nem futószárazon csak az utcákba vezetgetem de ott sem az aszfalton hanem az út szélén, a gyepen. Az állatorvos azt mondta fokozatosan kell terhelni, de már 2 hónap eltelt a baleset óta és megállt a gyógyulásban, még gyógynövényeket is kapott de nem gyógyul neki. Ja és még allergiás a szúnyogcsípésre és bizonyos helyeken alig van szőre és csupa seb. Nagyon sokat kínlódtam vele de nagyon szeretem mert egy áldott teremtmény. Túl sokat áldoztunk rá és mégis ilyen. Megéri eladni vagy nem?
"Nagyon szeretem", mondod miközben azon gondolkozol, hogy eladnád egy kupecnek. Ott majd szépen lefogy, ha sánta akkor jól telenyomják fájdalomcsillapítóval, hogy a sántasága ne látszódjon mikor továbbadják, majd megveszi egy olyan lovas aki pattog rajta és tépkedi a száját, miközben még a lába is szarrá megy. Szép gondolat egy gazdától aki állítólag szereti a lovát.
A másik az, hogy írtad a kérdésedben, hogy "megállt a gyógyulásban, még gyógynövényeket is kapott de nem gyógyul neki", majd utána az egyik válaszolónak azt írtad hogy nem sánta a ló. Na most akkor így mi van? Sánta lovat csak olyan helyre fognak megvenni ahol telenyomják valami cuccal és közben szarrálovagolják akár lovasiskolában, vagy vágóba. Ha ingyen el tudod passzolni valakinek a lova mellé társlónak, akkor már mázlid van.
Az én lovam véglegesen sánta, de inkább keresek neki egy olcsó ridegtartást, de ha már ennyi időn keresztül hűségesen szolgált engem, akkor nem adom el valahova ahol még jobban tönkreteszik vagy levágják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!