Miért nem akar a ló ügetésben maradni, majd később vágtába beugrani?
A lovardába, ahová járok, van egy sárga, 13 éves kisbéri félvér kanca. Másoknál még ügetésbe se ugrik be, viszont már elértem azt, hogy legalább ezt megtegye. Ez egyébként nem nagy öröm, mivel 1-2 kör után visszaveszi magát lépésbe. Jómagam lovagoltam rajta többször. Nem engedelmeskedik a tanuló lovasoknak! Eljátssza, hogy lusta, miközben tele van energiával. A vágtát ne is említsük, csak a másik ló után megy. Ügetés közben folyton csettegek neki, csizmázom az oldalát, de mintha meg se érezné.
Ha a gazdája felül rá, akkor neki varázsütés szerűen engedelmeskedik.
Egyébként nagyon határozott vagyok a lóval. Az van a fejemben, hogy említem az oktatónak, vegyenek sarkantyút. Pálcázni nem lehet, mert bakkol.
Át lett lovagolva már 3 éve, futószáron megy rendesen, terepen csak a többi ló után.
Mit tegyek, hogy a holnapi lovagláson beugorjon nekem vágtába? Annyira el vagyok keseredve... Olyan rossz érzés, mert eddig nem sok lóval volt gondom.
Köszi a segítségeket!
Igen, az oktató 20 éves és nincs papírja.
Nekem is vannak hiányosságaim. Ma voltam azon a lovon, ügetésben gyönyörűen ment, a vágtánál viszont megint eljátszotta a mártírt.
Életkor és papír - egyik se lényeg. Sőt, még a szakmai tudás is csak egy része a dolognak. Van, aki szinte bármire képes a lóval, a lovon, de képtelen ezt tovább is adni, egyszerűen nem jól tanít. Van, aki jól tanít, de magas a lova, és hiányos a tudása. A harmadik nem tud, de tanítani se. És van a negyedik, ahol ez a kettő szerencsés esetben találkozik.
De ahol sok lovas 2-4 éve lötyög, és ügetésben sem tud szabadszáron közlekedni, akár saját akár a ló képzettségében van a hiba, ott mindenképp az edző a hunyó, én úgy gondolom.
Én 3 éve járok oda.
Azelőtt nagyon-nagyon jó oktatóm volt, imádtam. De sajnos kiköltözött Svájcba.
Én a 3 év alatt alig fejlődtem. Nem tudok máshová menni, nincs több oktató a falumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!