Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem akar a ló ügetésben...

Miért nem akar a ló ügetésben maradni, majd később vágtába beugrani?

Figyelt kérdés

A lovardába, ahová járok, van egy sárga, 13 éves kisbéri félvér kanca. Másoknál még ügetésbe se ugrik be, viszont már elértem azt, hogy legalább ezt megtegye. Ez egyébként nem nagy öröm, mivel 1-2 kör után visszaveszi magát lépésbe. Jómagam lovagoltam rajta többször. Nem engedelmeskedik a tanuló lovasoknak! Eljátssza, hogy lusta, miközben tele van energiával. A vágtát ne is említsük, csak a másik ló után megy. Ügetés közben folyton csettegek neki, csizmázom az oldalát, de mintha meg se érezné.

Ha a gazdája felül rá, akkor neki varázsütés szerűen engedelmeskedik.

Egyébként nagyon határozott vagyok a lóval. Az van a fejemben, hogy említem az oktatónak, vegyenek sarkantyút. Pálcázni nem lehet, mert bakkol.

Át lett lovagolva már 3 éve, futószáron megy rendesen, terepen csak a többi ló után.

Mit tegyek, hogy a holnapi lovagláson beugorjon nekem vágtába? Annyira el vagyok keseredve... Olyan rossz érzés, mert eddig nem sok lóval volt gondom.

Köszi a segítségeket!

2017. júl. 24. 17:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Erőteljesebb hajtást csak addig, amíg nem indul el. Nyilván, ha nem reagál, erősödik a segítség, végül pálca, ha a csizma nem elég. Amint elindul, a segítség megszűnik, véletlenül sem szabad tovább pumpálni. Ez a jutalma, amiért elindul! Ha erre egyből megáll, újra elindítani, ha meg akar állni, csizma, ha kell, pálca. Ha megy tovább, segítség beszüntetése, máskülönben nem lesz oka menni. De nyilván amíg nem megy, addig nem szabad feladni, addig igenis addig kell hajtani, míg el nem indul.
2017. júl. 26. 13:02
 12/24 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak.

Sajnos ha nem használom ügetés, vágta közben a csizmát, automatikusan visszaveszi magát. Ez sajnos így van, régen így lett belovagolva.

2017. júl. 26. 13:44
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
És? Ez egy nagy tévedés, hogy ha erre szoktatjuk, kőbe van vésve. Nagyjából egy-két nap alatt lehet ezen változtatni, a baj az, hogy a legtöbb oktató úgyis erre biztatja a tanulóit, emiatt nem lehet változtatni.
2017. júl. 26. 16:04
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Hajtani kell az enyémet is az első pár körben, mert megáll. Folyamatosan kocogtatom az oldalát a csizmával. Nyilván ha megy rendesen, akkor nem kell, de odáig el kell vele jutni. Ehhez viszont érezni kell, hogy mikor akar megállni vagy mikor nem.Idővel rájön, hogy jobb neki ha azt csinálja amit kérek és egyre kevésbé kell hajtani, majd végül elég derékkal. Nem régóta van nálam, remélem idővel ez megszűnik nála.
2017. júl. 26. 20:08
 15/24 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek:

Én mindössze csak heti 1x járok lovagolni, és abban az az 1 óra a lónak majdnem tök mindegy, mert a hét további napjaiban a sok béna többször lovagolja, mint én.

2017. júl. 26. 20:18
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem béna, hanem kezdő! Tudtommal te sem vagy profi, hogy lebénázz másokat, mivel neked sem megy a ló rendesen.
2017. júl. 26. 21:32
 17/24 A kérdező kommentje:
Tudtommal én se neveztem magam profinak és nem is tartom magam annan. És DE, nem kezdõk, hanem bénák. 3-4 éve járnak lovagolni, futószáron gyönyörűen mennek, szabadszáron meg rossz õket nézni. Egyidõsök velem, egyszerre kezdtünk lovagolni.
2017. júl. 26. 22:16
 18/24 anonim ***** válasza:
74%

Béna lovas nincs. Tanulással és jó edzővel bármit el lehet érni, van akinek ez több időbe telik.

Rossz lovas viszont van, de ők azok akik ártanak a lovaknak (itt nem a kezdők gyakorlatlanságára gondolok), leszólnak másokat, nem veszik figyelembe a hibáikat, így nem is akarják kijavítani őket.

Bocs az off miatt.

2017. júl. 26. 22:27
 19/24 A kérdező kommentje:

Olyannal is találkoztam már.

Azokkal nem lehet mit kezdeni. Nagyképűek sajnos.

2017. júl. 26. 22:52
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Béna lovas sincs, aki 3-4 év alatt nem tanul meg dolgokat, ott az edzővel is gondok vannak. Illetve vannak emberek akiknek nem való a lovaglás. A jelek szerint nem csak a gyerekekre kapott rá a ló, hanem a te hiányosságaidat is remekül mutatja. Hiába heti 1x lovagolsz, ha megvan a tudásod, határozottságod idegen lóval kb 10-15,perc alatt össze lehet hangolódni.
2017. júl. 27. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!