Miért nem akar a ló ügetésben maradni, majd később vágtába beugrani?
A lovardába, ahová járok, van egy sárga, 13 éves kisbéri félvér kanca. Másoknál még ügetésbe se ugrik be, viszont már elértem azt, hogy legalább ezt megtegye. Ez egyébként nem nagy öröm, mivel 1-2 kör után visszaveszi magát lépésbe. Jómagam lovagoltam rajta többször. Nem engedelmeskedik a tanuló lovasoknak! Eljátssza, hogy lusta, miközben tele van energiával. A vágtát ne is említsük, csak a másik ló után megy. Ügetés közben folyton csettegek neki, csizmázom az oldalát, de mintha meg se érezné.
Ha a gazdája felül rá, akkor neki varázsütés szerűen engedelmeskedik.
Egyébként nagyon határozott vagyok a lóval. Az van a fejemben, hogy említem az oktatónak, vegyenek sarkantyút. Pálcázni nem lehet, mert bakkol.
Át lett lovagolva már 3 éve, futószáron megy rendesen, terepen csak a többi ló után.
Mit tegyek, hogy a holnapi lovagláson beugorjon nekem vágtába? Annyira el vagyok keseredve... Olyan rossz érzés, mert eddig nem sok lóval volt gondom.
Köszi a segítségeket!
Utolsó válaszolónak.
Sajnos ha nem használom ügetés, vágta közben a csizmát, automatikusan visszaveszi magát. Ez sajnos így van, régen így lett belovagolva.
Utolsó előttinek:
Én mindössze csak heti 1x járok lovagolni, és abban az az 1 óra a lónak majdnem tök mindegy, mert a hét további napjaiban a sok béna többször lovagolja, mint én.
Béna lovas nincs. Tanulással és jó edzővel bármit el lehet érni, van akinek ez több időbe telik.
Rossz lovas viszont van, de ők azok akik ártanak a lovaknak (itt nem a kezdők gyakorlatlanságára gondolok), leszólnak másokat, nem veszik figyelembe a hibáikat, így nem is akarják kijavítani őket.
Bocs az off miatt.
Olyannal is találkoztam már.
Azokkal nem lehet mit kezdeni. Nagyképűek sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!