Ki foglalkozott/lovagolt már nóniuszt? Vélemények? Kényelmesek? Természetük nagy általánosságban?
A nóniusz inkább fogatos ló. Szerintem kényelmesek, de makacsak, nem feltétlenül a legokosabb lovak, de árkon-bokron átmegy viszont.
A hortobágyi ménes ad el papiros lovat, nem tudom, mennyiért. Ugyanígy a mezőhegyesi ménes is, viszont ez két külön típus, ha jól rémlik.
Lovagoltam; lovagolom szőrén!;) nagyon kényelmes de az enyém makacs (mármint nem az enyém csak én is lovagolom) és ha egyszer kapott engedélyt olyanra amit szeret pl.vágta oldalllépés stb.akkor nincs megállás..😍😄😊 szóval meg kell gondolni hogy mikor adok neki és milyen feladatot. De amúgy a legjobb pacik között van/2014 országos díjugrató verseny 1. helyezett FUTÁR/ a startszámát sajna nem tudom🙁
De összeségében erős makacs okos es kényelmes lovak (talán annyi hogy a rövid vágtájukat kaki érzés kiülni...szerintem)
Remélem segítettem ezekkel a tapasztalatokkal de a ménesekről sajna nem tudok semmit!
Köszi szépen mindenkinek!
Talàltam is,hortobágyi Mátai ménesnél!Még kíváncsi vagyok további tapasztalatokra a fajtával kapcsolatban.Én úgy hallottam egygazdás ló.Ki mennyire tapasztalta ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!