Miért van az, hogy a kutyát és a macskát mondják nagy általánosságban a kedvenc állatnak az emberek, pedig a magyarok iszonyatosan sok idő töltöttek lóháton? A magyarokra mondták, hogy "lóháton laknak"! Akkor hogy van most ez? :D
Ott van a mondatodban a válasz. Mondták. :) Az első VH után szinte teljesen elvesztette a jelentőségét. Már vidéken sincsenek annyira sokan.
Akik meg csak felülnek zötyögni...arról ne is beszéljünk. :D
Persze, vannak még olyan ország részek, ahol nagyobb mennyiségű ló/lovas van.
Talán régen így volt, mert a magyar lovas nemzet volt, de mostanában hány lovat látsz a városokban? Még vidéken is alig találkozni lovasokkal.
Még a nagyapám idejében minden portán legalább egy igáslovat találhattál, ma viszont már nincs szükség se munka lovakra, se kocsilovakra. Aki meg akar tanulni lovagolni, annak most fizetnie kell az oktatásért, de mire viszed ezzel? Lehetsz hobbylótartó ha van elég pénzed-időd-energiád, ami azt jelenti hogy a ló mellett dolgoznod kell. A lóversenyzésből, lovassportokból pedig nem lehet megélni, hacsak nem vagy különösen tehetséges, szerencsés és gazdag (mindezt egyszerre!).
A magyarok akkor voltak lovas nemzet, amikor feltalálták a kengyelt, a kocsit, a katonák huszárok, a csikósok pedig csikósok és nem lovas bemutatózók/előadók voltak. Azóta viszont semmit sem tettünk le az asztalra a lovas tudásunkból (kivéve egynéhány bajnokunk). A mai magyarok többsége a saját lófajtáinkat sem tudná felsorolni.
Én szeretek lovagolni, de nincs saját lovam.
Ellenben egy cicával lakom kettesben, úgyhogy én értelemszerűen macskás vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!