Szerintetek mennyi tudással ill. hány év tapasztalattal ideális először kiengedni valakit terepre?
Stabil három jármód, és kis X ugrása biztosan meglegyen (mert terepen jöhet kidőlt rönk, bármi). Tudja kontrollálni a lovat, ne okozzon pánikot egy bakolás, vagy egy elrohanással legyenek ötletei, mit lehet kezdeni. Ez nem biztos, hogy években mérhető tudás - van, akinek évek alatt sincs meg persze, másnak hónapok alatt már igen.
Igaz, van, aki terepen kezdi a lovaglást, kis túlzással mindenféle kontroll nélkül, és az isteni akaraton kívül nem sok minden tartja a lovon, szóval...
Nem években mérhető dolog ez, pláne, hogy ez nem jelent gyakoriságot, járhattál te kéthavonta egyszer is akár.
De! A terepet nem szabad misztifikálni, és egy elérhetetlen, extrém különlegességű, ritka kincsként kezelni. Ha normális, kint is kezelhető ló van hozzá, és van társaságod (egyedül ne menj ki!), és stabilan ülsz, akkor menj bátran.
Hetente 1× járok, évente 1-2 hónapot 2×. Nem hagytam ki, max egyszer 2 hetet.
Sajnos a mi lovardánkban a terep ilyen elérhetetlennek van kezelve. Csak akkor mehetsz, ha minimum egy versenyt nyertél(?) már, és minimum 4-5 éve itt lovagolsz, ha máshol 10et voltál, az se számít.
Ez az egy baj van a lovardával, szeretem ahogy tanítanak, meg versenyeztetnek minket, de én még sose lettem 1. Szerintem amúgy a részvétel, felkészültség jobban számít, mint a szalag színe.
Így valószínűleg másik lovardában járnék terepre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!