Szerintettek újra lóra tudok ülni félelem nélkül? Volt valakivel hasonló?
A történet úgy kezdődött, hogy az apám azt akarta sportoljak. Ezért beiratott lovagolni. 3 éven át tanultam már egy hatalmas lovon. Egy alkalommal azonban az oktató figyelmetlen volt és ráütött úgy a lóra, hogy az be rohant a fa alá, ami annyira közel volt (1-2 m), hogy nem bírtam kitérni ezért a fejem a ló nyakához húztam, hogy nehogy arcom megsérüljön, de sajnos ígyis bekövetkezett a baj. Egy ág az arcom negyedéről levitte a bőrt. Utána egy ág a nyeregbe tört, amitől a ló még jobban megijedt és a lábam végíg húzta a kerítésen, ahhol szögesdrót volt..... Ezután fél évig ilyen volt az arcom és mindenki kirekesztett... Ez a történet röviden. AZ apám vissza akar vinni lovagolni, de én egyenes rettegek a lovaktól. Valaha újra lóra fogok tudni ülni szerinttetek félelem nélkül vagy kénytelen leszek elviselni apám miatt?
L/15
Apukádnak az a fontos, hogy sportolj. Legalábbis én úgy vettem ki a szavaidból. Választhatsz más sportágat is, ha nem akarsz lovagolni. Sok közül lehet választani.
Vagy ha szeretnél akkor esetleg próbálkozz meg először csak lovak közelébe menni. A következő alkalommal csak megsimogatni. És így fokozatosan haladni addig, amíg fel nem mersz ülni rá. És ha felülsz, akkor se kell rögtön menni a köröket.
Hát én elmondom az én esetem. Kimentünk egyszer sétalovaglásra az egyik lovas nővel. Csak az a nő és én voltunk ott. Na meg ugye a lovak. Teljesen elmentünk a lovardától, kb. 5-6 km-re. Aztán ügetés közben a lóról leesetem. Ő megbotlott, és ő is úgy félig leeset. Durva volt, én is meg voltam ijedve és a ló is, és fájt a jobb lábam. Vártam egy két percet, és vissza ültem a nyeregbe... Nem volt választásom,a nő meg teljesen lesz*rta hogy pont egy baleset történt. Bár nem is tudott volna segíteni..Vissza mentünk és a lábam pár nap múlva helyre jött. Nem hagytam abba lovaglást, és szeretem ezt a sportot.
Viszont ha te csak azért jársz mert az apud azt akarja,hát az úgy közelben olyan mint az én esetem. Válassz másik sportot,nem muszáj pont lovagolni. A lényeg hogy sportolj,nem? Akkor nyugodtan elmehetsz teniszeni,úszni,focizni.. Amit akarsz! Félelemmel nem lehet lovagolni, ezt mindenki tudja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!