Most mi legyen? Kell új?
Hali!
Szóval, a legutóbbi lovaglásomon borzasztóan kijárt a lábam a krngyelből, csúszkált benne.
A kengyelszár jó volt, de mégis csúszkált.
Egy dechatlonos sima talpú lovaglócipőm van (bokáig érő).
Az eddzőm azt mondta vegyünk egy eddzőcipőt aminek nem sima a talpa.
Én inkább valami rücskös (?) talpú lovaglócsizmát vennék, de olyat nem találtam.
Ti mit javasoltok, mit vegyek, vagy mit tegyek ez ellen?
Ez jellemzően nem a cipő hibája, hanem az ülésed nem megfelelő. Kengyel nélkül lovagolj sokat, a kér voltizs hevederrel, az sokat fog segíteni.
A cipő meg igazéból jó, ami most van, megoldani a dolgot úgyse fogja helyetted egy lábbeli se.
Egy kicsit helyesbítenék!
Eddig semmi bajom nem volt, nem járt ki a lábam, most igen.
Konkrétan nem tudom benne lenyomni a sarkam, olyan mintha nem érne le a kengyelben a lábam. Pedig jónak érzem a szárhosszúságot.
Ha az ülésem hibája, akkor min tudnék változtani?
Az edzőm szerint nincs baj az ülésemmel. :/
Mióta lovagolsz?
A Decathlonban online létezik rücskös talpú túralovas bakancs, de ez szerintem nem ezen múlik. Nem szorítasz eléggé és túl nagyot pattansz? Lépésben le tudod nyomni a sarkad?
Teljes mértékben ki van zárva, hogy a cipő okozza. Lehet hogy másik kengyel van a lovon? Ha igen akkor is mindegy, mert kifogás. Ne fogd a felszerelésre, ha tényleg jó az ülésed akkor mindegy.
Azt viszont ne felejtsd amit előttem írtak: Ha rücskös a cipőd talpa, + a sportcipő nyelve könnyebben beleszorulhat a kengyelbe. Az életed múlhat rajta!
Kb. 1 éve lovaglok rendszeresen.
Nem a cipőre fogtam, hanem segítséget kértem.
Lépésben simán le tudom nyomni a sarkam, ügetésnél is, de amikor ügetek az óra vége felé, nem mindig jár ki, csak néha. Egy lovagláson kb. 4-5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!