Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ki milyen megoldást választana...

Ki milyen megoldást választana ilyen esetben a lovak szállítására? Bővebben a leírásban

Figyelt kérdés
a helyzet: van 2 kanca, anya-lánya. el kellene őket vinni a-ból b-be, kemény 4 km a távolság. a kanca képzett, nyugodt, a 7 éves csikója viszont teljesen nyers. egy kötőfék van rajta, de vezetni nem lehet. a kérdésem, hogy ki milyen módon juttatná el őket B-be?

2017. márc. 22. 10:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

teljesen igazatok van, a 4 km egyáltalán nem sok. de ha tudtátok értelmezni amit írtam, az egyik lovat NEM lehet vezetni. én is így akartam először, aztán rájöttem hogy nem biztos hogy a legjobb megoldás.

7-es, nem tudom hogy milyen kérdést olvastál. tehát a ló NYERS. képzetlen. nem lehet vezetni-magyarul neveletlen...

9-es nem tudom hogy honnan veszed hogy a ló korát összekötöd azzal hogy nyers vagy sem. 20 éves ló is lehet nyers, nem csak a 2 éves csikó. tisztában vagyok vele hogy nem csikó, de mivel a kancám csikója ezért had mondjam már rá hogy a csikó.. :D

a normális válaszokat köszönöm, amúgy 10-es, enyémek a lovak, most vettem őket. egyetértek veled, gáz az hogy 7 évesen nem lehet vezetni. tudtam hogy nincs belovagolva a ló, de hogy vezetni sem lehet azt nem :D de jó helyen voltak, szerették őket nagyon, mindent megkaptak amire szükségük volt, tanítva viszont nem voltak.

2017. márc. 22. 20:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Az anyja után sem lehet vezetni? Milyen úton kéne menni? Ha rendes közúton, stb., át a falun/városon, nyilván rakd fel szállítóra. Egyébként meg vezetéklóként át lehet vinni, ha az anyja egbízható, nyugodt ló... Ha az anyja be van kocsizva, akkor akár egy kocsi mellé kötve is átmegy, mint egy kiscsikó.
2017. márc. 22. 23:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Érdemes lehet a szállításhoz benyugtatózni. Beszélj erről egy állatorvossal! Lehet, hogy radikálisnak tűnik, de ha nem lehet még megfogni és vezetni se, akkor képzeld el mit művel majd, ha elindul a lószállító. Mert tegyük fel, hogy rátok ragyog a nap, szivárványba borul az ég, a madarak dalra fakadnak és CSAK ÚGY felmegy a szállítóra. Szóval ha fel is teszitek valahogy huszonhatan, nem biztos, hogy nem fekszik el az utánfutóban, röviddel az elindulás után. Sajnos láttam pár ilyet, pont hasonló bizalmatlan, nagy "csikókkal". Szelidítgetni, ráérsz otthon, ahol nincs akkora balesetveszély.
2017. márc. 22. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:
A 4 km, legalább 40-nek fog tűnni egy riadt fiatal lóval lábon. Ha netalán esetleg elszabadulna, biztos lehetsz benne, hogy hazaút helyett keres egy forgalmas műutat. A lovak egyszerűen ilyenek.
2017. márc. 22. 23:52
 15/16 A kérdező kommentje:
az anyját követi, nem akar egyedül maradni. falun kellene átmenni. köszönöm a válaszokat! :)
2017. márc. 23. 08:46
 16/16 anonim válasza:

A csikót próbálják meg beterelni a szállítóba. Meg kéne próbálni hogy követi e anyját. Esetleg képzett lótartóval

nevelni.

2017. márc. 25. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!