Komolyan nem szabad vizet adni a lónak futás után?
Figyelt kérdés
Futószáraztam a lovamat és sokat futott. Aztán amikor befejeztük akartam volna neki vizet adni , de egy ember azt mondta hogy ne, hogy csak fél óra múlva adjak neki vizet. Tényleg csak egy bizonyos idő elteltével szabad neki futás után vizet adni?2017. márc. 13. 18:18
11/16 The Devil Herself válasza:
Legközelebb majd azt kérdezed meg, hogy tényleg nem szabad-e nagyobb kihagyás után ugyanúgy terhelni a lovat, ugye? Érdekes mennyit fejlődött a szókészleted két hozzászólás után, futásból vágta lett, stb... Ha ilyen tempóban tanulsz a végén elhisszük, hogy te vagy Ludger Beerbaum...
Azért nem ártana néhány szakcikket elolvasni, mielőtt ismét lóközelbe mész, kedves kérdező!
Hogy a kérdésre is választ kapj, amennyiben a ló tökéletesen szárazra le van sétáltatva, és visszaállt a légzése, kaphat terminált vizet, de mindehhez tizenöt húsz perc nyugodt sétára van szükség.
12/16 dori445 válasza:
Igen mert ha felhevul a teste es hirtelen hideg husito vizet iszik o is ugyanugy megbetegedhet mint mi es ugyanugy a betegsegenek meg karosabb szovodmenyei lehetnek ugyhogy semmikeppen se adj a lonak munka utan vizet barmennyire is latod rajta hogy szomlyas haajd egy kicsit pihent kb.fel ora utana adhataz neki de addig nem.
13/16 Bellmondo válasza:
Nem szabad.. És szállítás után sem#
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tanultam a hibámból! Nem, azért nem terhelném őt ugyanúgy ahogy eddig kihagyás után! Fokozatosan állítanám vissza a rendes kerékvágásba!!! Sok mindenre " tanítottak" de ezt sajnos nem...
2017. márc. 13. 22:19
15/16 anonim válasza:
Ez a baj. Most nem rosszindulatból mondom kérdező,meg nem is rád,de az a baj,hogy általában a lovardában az van,hogy elmész,felszerszámoznak neked egy lovat és ráültetnek. Jó esetben megtanítanak lovagolni,de ilyen alap dolgokat nem magyaráznak el. Az lenne a jó,ha a lovardákban úgy kezdenék a lovasoktatást,hogy tartanak előtte néhány elméleti órát,mielőtt felülsz a lóra. Pl normálisan elmondanák ezeket a dolgokat is,hogy mikor,hogy itatunk,etetünk. Hogyan kell megpucolni egy lovat és miért. Mert nem csak esztétikai funckiója van. Meg alapvető lóbetegségeket,annak felismerését stb. Ezek nélkül fel sem engedném az embereket a lóra. Mert az a baj ezzel hogy sokan megtanulnak úgyahogy lovagolni,azthiszik hogy most ők mekkora lovas emberek,de egyedül egy lovat nem tudnának ellátni. És most ezt nem rád értem kérdező,hanem úgy általánosságban beszélek. :)
16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :) persze utána olvastam sok mindennek, meg azért óvatosabb leszek a lovakkal. Sajnos tényleg a lovardákban nem azt hajtja az embereket hogy tanítsanak,hanem hogy sok pénzt keressenek...
2017. márc. 14. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!