Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Vivicittán mennyire kell...

A Vivicittán mennyire kell komolyan venni a szintidőt?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkozom rajta, de sajnos csak csiga tempóban tudok futni. Az van a honlapon, hogy 7 perc 30-as tempóval kell futni. Én ennél valamivel lassabb vagyok.

De nézegettem a tavalyi eredményeket, és ott is ki van írva, hogy 6 km-en 43 perc a szintidő, mégis az eredmények között vannak, akik bőven 50 perc felett teljesítették.

Szóval ezek szerint mégsem kell olyan véresen komolyan venni a szintidőt?

2013. ápr. 15. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A nagy távokon (félmaraton, maraton) ott azért nézik, a kicsiken egyáltalán nem. Én voltam 3,5 km-sen, ott írták, hogy jaj majd busz lesz a végén, felveszi a leglassabbat...Nem is volt busz...
2013. ápr. 15. 12:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi.

Engem igazából a 7 km-es táv érdekelne. Mert a honlap az ennél kisebb távokra nem is ír szintidőt.

2013. ápr. 15. 14:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Nos, nem tudom hány éves vagy, azt sem, hogy mikor kezdtél futni, viszont a 7.30-as kilométer az inkább erős séta, mint futás. Nem bántani akarlak, sőt inkább biztatni, s hogy légy büszke magadra, hogy futsz. Viszont lehet, hogy nem kell még neked futóversenyen indulni. (Ha mégis elindulsz, akkor sem fog senki kinevetni, sőt biztatni fognak...) Általában 5.30-6.30 közötti kilométereket futnak a lelkes amatőrök.A szintidő is erre van kalkulálva. Ez bizonyosan számodra is elérhető egy kis edzéssel. Javaslom, hogy az említett 7 kilométeres távot teljesítsd többször, azonban úgy, hogy akár belesétálva is egyre jobban figyelsz magadra, a mozgásodra, a légzésre a kényelmes tempóra. Azt fogod észlelni, hogy hétről-hátre egyre "gyorsabb" leszel anélkül, hogy nagy erőfeszítést tennél. Ez a 6 perc/km-es tempo egy nem túl elhízott kezdő amatőrnek is kényelmes tempo lesz pár hét után.

Ja, és most revidiálom a nézetemet. Mégis menj el a versenyre és ne törődj a szintidővel. Csak fuss, ahogy jól esik és élvezd a hangulatát. Inspirálni fog! Sok sikert!

2013. ápr. 16. 20:41
 4/5 anonim válasza:
Én is a 7km-en indulok, nekem 5.06/km - 35.45/7km idővel.
2013. ápr. 17. 17:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer olvastam valakitől, hogy akiket beér a busz, nem feltétlenül veszik fel, csak ha nagyon rosszul bírja az illető. Ha látszik, hogy le tudja futni, és nem az összeesés határán van, akkor hagyják. Hogy ez igaz-e azt nem tudom.

Ami viszont biztos, a záróbusznak az a lényege, hogy bizonyos idő után az adott útszakaszt meg kell nyitni újra. Az út lezáratásáért fizetniük kell, időtartamtól függ, hogy mennyit. Pont ezért hosszú távoknál van jelentősége a busznak is, ahol nagyon szét tud húzódni a tömeg.

És arra is számíts, hogy ha otthon futsz valamilyen tempóval, akkor versenyen szinte biztos, hogy gyorsabb leszel annál. Szerintem próbáld meg.

2013. ápr. 20. 14:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!