A Vivicittán mennyire kell komolyan venni a szintidőt?
Nagyon gondolkozom rajta, de sajnos csak csiga tempóban tudok futni. Az van a honlapon, hogy 7 perc 30-as tempóval kell futni. Én ennél valamivel lassabb vagyok.
De nézegettem a tavalyi eredményeket, és ott is ki van írva, hogy 6 km-en 43 perc a szintidő, mégis az eredmények között vannak, akik bőven 50 perc felett teljesítették.
Szóval ezek szerint mégsem kell olyan véresen komolyan venni a szintidőt?
Köszi.
Engem igazából a 7 km-es táv érdekelne. Mert a honlap az ennél kisebb távokra nem is ír szintidőt.
Nos, nem tudom hány éves vagy, azt sem, hogy mikor kezdtél futni, viszont a 7.30-as kilométer az inkább erős séta, mint futás. Nem bántani akarlak, sőt inkább biztatni, s hogy légy büszke magadra, hogy futsz. Viszont lehet, hogy nem kell még neked futóversenyen indulni. (Ha mégis elindulsz, akkor sem fog senki kinevetni, sőt biztatni fognak...) Általában 5.30-6.30 közötti kilométereket futnak a lelkes amatőrök.A szintidő is erre van kalkulálva. Ez bizonyosan számodra is elérhető egy kis edzéssel. Javaslom, hogy az említett 7 kilométeres távot teljesítsd többször, azonban úgy, hogy akár belesétálva is egyre jobban figyelsz magadra, a mozgásodra, a légzésre a kényelmes tempóra. Azt fogod észlelni, hogy hétről-hátre egyre "gyorsabb" leszel anélkül, hogy nagy erőfeszítést tennél. Ez a 6 perc/km-es tempo egy nem túl elhízott kezdő amatőrnek is kényelmes tempo lesz pár hét után.
Ja, és most revidiálom a nézetemet. Mégis menj el a versenyre és ne törődj a szintidővel. Csak fuss, ahogy jól esik és élvezd a hangulatát. Inspirálni fog! Sok sikert!
Egyszer olvastam valakitől, hogy akiket beér a busz, nem feltétlenül veszik fel, csak ha nagyon rosszul bírja az illető. Ha látszik, hogy le tudja futni, és nem az összeesés határán van, akkor hagyják. Hogy ez igaz-e azt nem tudom.
Ami viszont biztos, a záróbusznak az a lényege, hogy bizonyos idő után az adott útszakaszt meg kell nyitni újra. Az út lezáratásáért fizetniük kell, időtartamtól függ, hogy mennyit. Pont ezért hosszú távoknál van jelentősége a busznak is, ahol nagyon szét tud húzódni a tömeg.
És arra is számíts, hogy ha otthon futsz valamilyen tempóval, akkor versenyen szinte biztos, hogy gyorsabb leszel annál. Szerintem próbáld meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!