Szüleim el akarják adni a lovam, mit tudnátok javasolni? Segítség! 😢
Figyelt kérdés
2015. Okt. 4.-én kaptam. Angol telivér, kanca. Nem nagyon járok már ki a lovamhoz...Eggyetlen egy okom van rá....Méghozzá a lovardában a közösség. Lenézik az embert. Én vagyok ott legrégebb óta...(Mint lovas, mint bértartó).Nagyon ritkán járok ki. Mindig fenyegetnek, hogy eladják. Most szoltak, hogy hétfőn jött volna egy csaj megnézni, de nem volt...Egyszerűen nembírnám, ha már nem lenne. Rengeteget értem el vele. Ha eladják akkor én olyan dolgot tennék, amit még én is megbánnék. Ők nem szeretnék átvinni másik tanyára, lovardába. Én meg igen. Mi lenne a legjobb megoldás?😭😭2017. márc. 6. 21:25
11/20 A kérdező kommentje:
Na szóval...Nem teljesen ezekre a reakciókra vártam. De...Nem is baj. Lehetek én mocskos cigány mások szemében... Megértem mindenki felháborodását ezen...De, elkondolkoztam...!! Mostmár megprobálok sokkal több időt tölteni a lovammal.
2017. márc. 7. 21:57
12/20 A kérdező kommentje:
Imádom a lovamat, nem is azzal van a baj...De szerintem mindenkinél beüt egy olyan időszak, amikor jót tenne mindkettőtöknek egy kis pihenés...Tudom, nem volt szép amit tettem vele...És ezt probálom helyre hozni... (Leejtek egy poharat, széttört. *bocsánatot kérek* Helyre jött? -Nem.)Ez egy tökéletes példa. Nagyon elszégyeltem magam.😫😫
2017. márc. 7. 22:05
13/20 anonim válasza:
Itt senki se cigányozott szerintem. Sőt! Én napi szinten köztük mozgok, semmi gond nincs azzal, ha az vagy, azzal se, ha nem. De! Nagyon sok az előítélet. Hogy ezeket leküzd, csak az az út áll nyitva, hogy megmutatod, nem vagy olyan, mint amilyennek hisznek. Ha pedig elbújsz, nem nézel a szemükbe, akkor sunyi kis cigánynak fognak hinni. Húzd ki magad, foglalkozz a lovaddal, és bizonyítsd be nekik, hogy tévednek. Ennyi. Szerintem a dolgokat helyre lehet hozni, ha helyre akarjuk.
Ettől mgé továbbra is azt mondom, hogy segítséget kérni a lovardavezetőtől nem szégyen. Sőt, egyébként is jó, ha tudja, mi megy a lovardában.
14/20 anonim válasza:
Nem forr össze az eltört pohár (hogy a példádnál maradjak), de legalább nem törsz majd össze még 20-at. Nem cigányoztunk le, csak azt mondtuk önző vagy. Ez igaz is. Ezentúl ne legyél az! Ne mentegetőzz, és háritsd el magadról a felelősséget, csak ezentúl csináld máshogy! Ennyi, mindenkivel előfordul, hogy hibázik, ha tanulsz belőle, nincs semmi gond.
15/20 anonim válasza:
Ha mindenképp maradnia kell, de a szülők nem engedik, ajánld fel azt, hogy csináljatok belőle lókolbászt, lópörköltöt, lószalonát, rántott lócombot, lólevest, főtt lólábat levesbe, lóhurkát, lópecsenyét, lópörköltöt, sült lóbőrt.
17/20 anonim válasza:
Hát ettől nem lettél nekem szimpatikus. 5 lovunk van, tudom, milyen érzés ha ezzel fenyegetnek. Viszont ebből azt szűrtem le, hogy rá se szarsz a lóra, csak van... nekem ez határozottan nem tetszik már bocs, de ne értékelj le ennyi miatt... nem való neked ló. Csak áll, várja hogy kimenj hozzá, aztán cső. Szerinted ez neki jó? Akármennyire fáj is, vagy engedd el őt, és add el annak a lánynak, aki érdeklődött utána, vagy embereld meg magadat, és dolgozz érte keményen - mint egy igazi lovas!
18/20 A kérdező kommentje:
1-1,5 hónapot nem voltam nála pontosabban. Előtte annyiszor mentem ki amennyiszer tudtam...(Azaz heti 2-3, de volt hogy nem tudtam kimenni 1 hétig.)
2017. márc. 13. 22:03
19/20 anonim válasza:
1-1,5 hónap alatt ramattyá megy egy jó ló. Engedd hogy eladják! Jobb lesz az neki... lehet hogy neked nem de ebből az jött le nekünk hogy csak azért tartasz lovat hogy néha kimenj hozzá és amúgymeg elmondhasd hogy olyan menő csaj vagy hogy neked van lovad...
20/20 anonim válasza:
Heti 2-3, néha egy se... az semmi, a 1,5 hónapig egyszer se pedig még annál is kevesebb. Ő él, igényei vannak, és nem tudja ellátni magát. Felelősséget vállaltál érte, ha ennek nem tudsz eleget tenni, akkor a felelősség része az is, hogy a döntő pillanatban igenis eladd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!