Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Megvegyük? Nem biztos, hogy...

Megvegyük? Nem biztos, hogy el akarják adni.

Figyelt kérdés
Van egy ló a lovardában, ahová járok lassan 6 éve, egyébként 8 éve lovagolok, 14 éves vagyok. Nos ez a ló egy 11 éves shagya arab kanca, aki csak bértartásban van ott, mert a gazdája nem használja, így az oktatóm lovagoltathat vele. Úgy érzem ő hozzám tartozik. Mindig volt egy adott kedvenc lovam de ilyen kötődést még sosem éreztem más állat iránt, ami nem az enyém. Gondolkodtam és végül arra jutottunk a szüleimmel, hogy megvennénk. Már az oktatóm is próbálta, de nem akarták neki eladni, mert ilyen "szimbólumok" a gazdának a lovai (van még egy shagya csődör is), hogy elmondhassa magáról, hogy neki tisztavérű lovai vannak. Télen talán átgondolják ezt az egészet, mert a takarmány is sokkal drágább lesz, de mit mondjunk a tulajnak? Mivel tudnánk meggyőzni? Vagy még a feles tartáson is gondolkodtunk... Ezzel kapcsolatban mit kell tudni? Könnyebb szívvel eladná nekünk a lovat ha pár hónapig kibérelném és látná, hogy tisztességes vagyok?

2014. szept. 20. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem esélytelen, hogy eladná Neked, ha az edzőnek sem adta. Már csak magamból indulok ki, az én lovam is kérték feles bértartásba, de úgy vagyok vele, hogy amíg ki tudom fizetni az összes járulékos költségét ő kizárólagosan az enyém, nem közösködöm. Különben is "közös lónak túrós a háta". Bértartásban ne reménykedj, hogy megérinti a drágább takarmány, hiszen a bértartás ára attól pont nem változik. Az egész évben egál... Ha engem kérdezel kérdezd meg, de ha nem adja fölösleges túráztatnod magad rajta, tedd túl magad...
2014. szept. 20. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg azt meglátod ,mondj rá egy árat. A feles tartásról meg csak annyit,hogy soha nem sül ki jó belőle hosszútávon. Ha nincs szerződés bármikor átverhetnek és csak a vita megy mindig a végén meg egyik napról a másikra elveszik alólad a lovat. Maximum áthidalómegoldásnak jó a feleslótartás,amíg nem tud az ember saját lovat venni de nem egy életbiztosítás én nagyon nem ajánlom.
2014. szept. 20. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Kérdezd meg,és mondj rá egy árat,ami neked kijön a pénztárcádbol,és neki is megéri (tehát nem 100 ezer ) Aztán,ha azt mondja hogy nem,mond neki hogy te foglalkoznál vele stb és ha meggondolja magát ,hívjon fel téged.Adj bele mindent,fényesítsed magad,hátha meggondolja magát :)
2014. szept. 25. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Meg tudom érteni a shagya kanca tulajdonosát. Nekünk két tiszta arab lovunk is van (nem dicsekvésből) és nagyon nem örülnék neki, ha valaki így viselkedne vele, vagy meg akarná venni esetleg felesben akarná tartani... engem ez a veszély a saját legelő és istálló miatt bem fenyeget. Ha nem, akkor nem adja el. Az ő tulajdona, jogában áll megtartani. Nincs rá törvény, hogy akárki, aki meglátja, megveheti akkor is, ha nem akarod neki eladni ;)... nézz körül lovasok.hu-n, sok jó ló van ott is fent, vagy a Facebook lovas csoportjaiban is egy csomó eladó ló van, így tél végén is fillérekért. Sok sikert egy másik lóhoz!
2017. márc. 11. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!