A lovam bakol vágtábaemeléskor, mit tegyek?
A paci egyébként végtelenül bájos, kedves, jóindulatú. Nem szemétkedésből csinálja, csupán megszokásból. Nem azért, mert erős jeleket használok, nem vagyok már kezdő lovas, egyébként edzőkkel is ugyanezt csinálja. Engem nem zavar, ki tudom ülni, számítok rá, de kezdőket is oktatok rajta, nekik viszont nem jó, könnyen elveszítik az egyensúlyukat.
Ismertek valami módszert arra, hogyan tudnám leszoktatni róla?
Alapítványnál dolgozom, nincsen mód arra, hogy más lovat kérjek, vagy ültessem a gyerekeket. Ha valakinek van ilyen tapasztalata tudna segíteni?
Két évbe telt, hogy kikönyörögjek egy új lovat. Előtte volt egy nagyon kedves paci, akivel csak futószáron lehetett dolgozni, szabadon csak egy-két gyerelben volt kellő akarat, hogy elindítsák.
Vágtáztatni nem vágtáztatok rajta, az ottani lovasiskolától kérek kölcsön "iskolalovat" de ez így nem megoldás.
Természetesen nem kockáztatok.
Terepen is csinálja? Talán néha ki kéne vele járni, mert a karámot baromira unják ám egy idő után. Karámban, ha bakol munkával büntetném, egyből kiskörre venni mindkét kézen, hátra léptetés és minden egyéb feladat ami kényelmetlen a lónak. Ha bepróbálkozik, akkor jön a munka, szerintem rá fog jönni, ha bakol akkor megszívja.
Én még az előző helyet is megkérdezném, hogy ott is csinálta-e ki lovagolta és hogyan.
Terepen eddig kétszer voltam vele, eddig hideg volt ahhoz, hogy gyerekekkel kimenjek, vágtázni még nem vágtáztam vele kint.
Köszönöm a tanácsot, mindenképpen megfogadom, de ezeket sajnos csak akkor tudom majd alkalmazni, hogyha csak én lovagolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!