A lovam bakol vágtábaemeléskor, mit tegyek?
A paci egyébként végtelenül bájos, kedves, jóindulatú. Nem szemétkedésből csinálja, csupán megszokásból. Nem azért, mert erős jeleket használok, nem vagyok már kezdő lovas, egyébként edzőkkel is ugyanezt csinálja. Engem nem zavar, ki tudom ülni, számítok rá, de kezdőket is oktatok rajta, nekik viszont nem jó, könnyen elveszítik az egyensúlyukat.
Ismertek valami módszert arra, hogyan tudnám leszoktatni róla?
Alapítványnál dolgozom, nincsen mód arra, hogy más lovat kérjek, vagy ültessem a gyerekeket. Ha valakinek van ilyen tapasztalata tudna segíteni?
Én is bocsánatot kérek, én is túloztam, de elég kemény önkritikával áldott meg a sors, aztán nem szeretem ha azt becsmérelik.
Lazítani, hát próbálgatom, viszont ugye kikötőt használok, elég érzékeny a szája, gyűlöli ha belekapnak, egy-egy erősebb szármozdulatnál simán kiránt a nyeregből.
Emellett valóban nincsen szüksége lemozgatásra, vasárnap pihen, tehát csak karámozok vele, de amellett minden nap elég sok dolga van, nem energiatúltengés okozza. Sokadik beemelésnél is ugyanilyen.
az nem lehet, hogy a kikötő ellen lázad? nekem is volt olyan ló a kezem alatt, akit kikötővel lovagolt, és ugyanezt csinálta. amint levettem róla a kikötőt, abbahagyta.
(és én lemozgatom a lovakat egy picit akkor is, ha minden nap megy, nem a lefárasztásról van szó itt.)
Télen hoztuk el, akkor nem dolgozott ott nem volt fedeleslovarda.
Nem a kikötő a ludas, próbáltam már úgy is, hogy felültettem rá nagyon ügyes lovasokat is, ekkor nem volt rajta kikötő, futószáraztunk, az ügetés lépés nagyon jó volt, szépen, kereken ment, viszont beugratásnál ugyanúgy bakolt, amúgy a vágtája is nagyon kényelmes.
Gondolkoztam azon is, hogy az ostortól fél, viszont szabadszáron úgyanúgy bakol, legyen akárhogyan lefárasztva.
Tényleg, annyira zavaró, hogy nem tudom miért csinálja.
Már a régi helyén is ezt csinálta, ketten próbáltuk ki, de végülis a jókedvre fogtuk, mondván, hogy régen mozgott.
Ha pedig karámba kirakom, ott úgyanúgy bakol, ugrál, stb.
Lehet igénye lenne a több szabadságra? Tényleg nem tudom...
Világos, hogy nem őt fogom megkérni, hogy rakja helyre a lovat, de egy-két hónapos kiesést a tulaj nem díjaz.
Hiába mondom neki, hogy a lovaglás nem gyorstalpaló, ő azt mondta kap egy hetet a ló hogy rendberakjam. 18 éve lovagolok, de erre nem tudok mit mondani.
Úgyhogy maradok annál, ahogy hajlítgatom, lazítom sokat, aztán rárakok egy gyereket, és reménykedem, hogy nem kell az egészet előröl kezdenem.
Most pénz nem pénz, én ha szülő lennék és leesne a gyerekem, ráadásul kiderülne, hogy a ló végül is mindig ezt csinálja, nem tudom, kinek a szemét kaparnám ki először.
Nem mondhatod azt egy kezdőnek, hogy na akkor Gizike, most ott a fenti sarokban beugratjuk vágtába a lovat, de ne ijedj meg, bakolni fog.
Ez nem normális. Ha nincs biztonságos ló, akkor nem kell lovagoltatni, ezt bárki megértheti, akinek van egy csepp esze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!