Szep napot mindenkinek! Mit tegyek a lovammal?
BÚZÁT NEHOGY ADJ NEKI!!!
Attól bekólikázik, és bele is pusztulhat. A zabhoz keverj kukoricát vagy árpát.
Így adj neki abrakot:
Reggel, délbe és este is 1fángli zab+ fél fángli kukorica.
Amíg csak zabot tudsz adni neki, akkor másfelet adj reggel, délben és este is. Ne hirtelen sokat, hanem többször kevesebbet.
Az abrakmennyiség jó, de a szálas ennél sokkal fontosabb. Jó minőségű széna legyen előtte éjjel nappal, hogy annyit ehessen, amennyit csak szeretne. Az abrakjába tehetsz egy kis olajat. Lenmagolaj a legjobb, de sima étolaj is jó, utóbbiból egy evőkanálnyi mennyiséget lassan emelve (trágyát figyelve) elmehetsz 1-1,5 deciig simán/abrak. A zabot én minimum felesbe adnám árpával és roppantanám.
Így ősszel azért adnék neki vitamint is, szerintem jó áron van és elég komplex az Immunovet (mostani nevén gold naturalis). őszi féreghajtás nem tudom megvolt-e már. Szerintem egy két héten belül nem látsz változást, akkor doki, fogát nézze meg és vérképet csináltasson.
Én is etettem régebb rossz kondiciójú lóval búzát nálam se volt baj. 1/4 búza rèsz + 1/4 rész kukorica + 1/4 zab és 1/4 árpa. Ezt mind reggel és este egyben persze nem sokat. Ez a 4 öszzetevő volt az abrakjában. 10 percet szoktam rá tenni vizet aztán leönteni róla. Sima hideg vizet. Ez kicsikét megáztatja így a ló hamarabb tudja emészteni könnyebb a gyomrának. Csak 10 percet kell rajtahagyni sima hidegvizet aztán leönteni róla :)
Szoptatás után kálcium kálcium kálcium! Ezt is lehet adni abrakbakeverve ha úgy látod hogy nem sürgős. Viszont ha tènyleg nagyon rossz a kondija akkor én javaslom az injekciós formáját, állatorvos beadja. Féreghajtás is fontos.
Szerintem tedd meleg helyre ha lehet istállózd míg kitelik újra.
Ami nálam nagyon bevált... vöröshagyma, csipkebogyó, fokhagyma tele van vitaminnal immunerősítő is. Illetve alma répa mindenféle vitamindús kaja.
Ami lónál hìzlal még az a cukorrépa mondjuk az enyém nem ette meg.
Étolaj, kokuszolaj abrakra szinten nagyon jo.
A kupecek disznozsirral hizlaljak a lovakat ezt nem javaslom.
Meglehet probalni lucernat csak ovatosan. Keveset. Es jo minosegu szena az legyen elotte. Viz is nagyon fontos. Ha pl kenyesebb lehet h nm isz
Én is etettem régebb rossz kondiciójú lóval búzát nálam se volt baj. 1/4 búza rèsz + 1/4 rész kukorica + 1/4 zab és 1/4 árpa. Ezt mind reggel és este egyben persze nem sokat. Ez a 4 öszzetevő volt az abrakjában. 10 percet szoktam rá tenni vizet aztán leönteni róla. Sima hideg vizet. Ez kicsikét megáztatja így a ló hamarabb tudja emészteni könnyebb a gyomrának. Csak 10 percet kell rajtahagyni sima hidegvizet aztán leönteni róla :)
Szoptatás után kálcium kálcium kálcium! Ezt is lehet adni abrakbakeverve ha úgy látod hogy nem sürgős. Viszont ha tènyleg nagyon rossz a kondija akkor én javaslom az injekciós formáját, állatorvos beadja. Féreghajtás is fontos.
Szerintem tedd meleg helyre ha lehet istállózd míg kitelik újra.
Ami nálam nagyon bevált... vöröshagyma, csipkebogyó, fokhagyma tele van vitaminnal immunerősítő is. Illetve alma répa mindenféle vitamindús kaja.
Ami lónál hìzlal még az a cukorrépa mondjuk az enyém nem ette meg.
Étolaj, kokuszolaj abrakra szinten nagyon jo.
A kupecek disznozsirral hizlaljak a lovakat ezt nem javaslom.
Meglehet probalni lucernat csak ovatosan. Keveset. Es jo minosegu szena az legyen elotte. Viz is nagyon fontos. Ha pl kenyesebb lehet h nm iszik telen sokat mert hidegeli. Langyositanikell. Teaztatni esetleg nagyon hasznos. Jo minosegu nyaloso is legyen neki az asvanyi anyagok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!