Ti mikor tanultatok vágtázni?
Tudom hogy sok ilyen kérdések van, de most vagyok a 12-13 lovas órámon azért kérdezem.
köszi a válaszokat!
Hello
Nálunk úgy szokott lenni hogy biztosan kell tudnunk a lépést ügetést és a vágtát futószáron. utána el engednek és mehetünk futószár nélkül lépés ügetésbe utána vissza raknak futószárra ott még jobban meg tanuljuk a vágtát és utána jöhet szabadon a vágta
és most ott tartok hogy futószáron lépés, ügetés, és kíváncsi vagyok hogy futószáron mikor vágtázhatok
Én első órán már ügettetek, harmadik-negyedik táján vágtáztatok, hogy ne misztikus legyen, amitől félni kell, mert nagy és komoly dolog, gyors, meg stb. Plusz ha megijed a ló, ne pánik legyen, hanem egy ismerős mozdulatsor legalább. De a vágta komolyabb tanítása csak később, ha a tanítvány lépésben és ügetésben már magabiztosan ül, és képes alapvető dolgokat végrehajtani (átmenetek lovaglására stabil üléssel, fordulat középre, állítások, tolódások). Eztán jön a vágta. Ha ebben a jármmódban is mennek a korábban említettek, akkor szabadszár. Hogy ez hány edzést jelent, az viszont nagyon eltérő, a diáktól is függ, mert van, aki már lépésben s el van veszve, és láthatóan fél a lovon, neki több időt hagyok akkor is, ha amúgy nem lenne ügyetlen, más pedig úgy halad, hogy én is csak lesek, hogy hű.
Egyébként ha lépés-ügetésben már magabiztos a lovas, és alapvetően az átmenetek, fordulatok mennek, akkor az utolsó 1-2 percre el szoktam őket engedni leléptetni a lovat, önbizalomnövelő, és kell az a sikerélmény. Igaz, ehhez olyan ló is kell, volt olyan hely, ahol dolgoztam, ahol még magamat se ültettem fel jó szívvel a lovakra, nem, hogy kezdőket... Na de ebbe nem megyek bele.
Az utolsó mindent leírt tökéletesen.
Én is ugyanezt írtam volna, de kedvem nem volt ilyen sokat írni. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!