Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan tudnék újra lovagolni?

Kisribizli kérdése:

Hogyan tudnék újra lovagolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nagyon fontos problémám...

Elmesélem inkább a történetet...

Szóval:

"5 éves voltam, mikor először lóra ültem. Akkor szerettem bele a lovakba, és a lovaglásba. Majd 7 évesen elvittek rendszeresen a szüleim egy lovastanyára.(Egyedül nem lehet elmenni, mert nagyon messze van.) Ott 3 évig lovagoltam vasárnaponként.

Nem sok mindent tanítottak meg. Lépés, ügetés. Én mindég is vágtázni akartam megtanulni. Úgy voltak vele:

"Áh, ő még gyerek, beéri hetente egyszer egy kis ügetéssel." De nem! Igen, gyerek voltam, most is az vagyok, de nem hülye! Imádtam azt a lovat! (Presidentnek hívták. /Ejtsd: Prezident/

Aztán, mikor más a 10. életévemet töltöttem be, eladták azt a lovat. Sose bocsájtom meg a gazdájának. Hogy lehet egy lóba beleunni???

Mindegy...ez már más téma....

Na igen, mikor eladták a lovat, nem volt kin lovagolnom. Muszáj voltam abbahagyni, mivel anyáék nem mertek ráengedni egy ún. életveszélyes lóra.

Egyszer nagyot estem Presiről.....Talán még most is ott van a helye.

De 13 éves nagylány lettem, még most sem felejtem el az összes lovas pillanatot. Lovas lettem. Visszaültem újra a nyeregbe, a lovas balesetem után is. És mit vennem észre?

"Te jó ég! Nagyon magas! Hogy kapaszkodjak meg? Mibe? Hogy kell lovagolni?"

(Az eddigi életem során..)..Lett egy igazi barátnőm.

Van neki egy pónija, és rajta mondtam ezeket.

E-közben 2 éve kaptam egy nyers lovat. Nincs betörve, de én nem bírtam ki....ráültem! Már 2 napja hogy minden este ráülök...de nagyon félek....remeg a gyomrom, ha a lovam közelébe megyek...teletömte mindenki minden hülye szöveggel a fejem..."Vigyázz! Életveszélyes ló!" Persze nem hittem el.....de ezek a "Vigyázz!!" Szavak újra és újra előjönnek bennem, mikor közeledek a lóhoz. Bármelyik lóhoz!"

Szóval, igen, ez lenne a story.

Minden itthoni könyvemet átolvastam, ami a lovakról szól, de mindegyik mást ír. 2 ugyanolyan könyvet nem is láttam még, ami ugyanazt írja a lovakról.

Szóval, ez lenne a kérdésem:

- Hogyan tudnék félelem nélkül újra nyeregbe ülni?

- Hogyan lehet legyőzni a saját lovam iránt érzett félelmet?

Lovardákat kérlek, ne javasoljatok, mert egy sincs a közelbe. Amire pedig régen jártam, megszűnt...

Lovas tábor meg végképp sem! Félek az idegen lovaktól, félek az emberektől. (Ez egy más téma. Ezért sincsenek barátaim. Csak egy. 6 évvel idősebb nálam.)

Kérlek titeket, lovas szakértők válaszát kérem szépen!

Előre is köszönöm!

(Helyesírást ne nézd,kérlek!)

13/L

2016. máj. 14. 09:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Fuu en tavaly ilyenkor nagyon meno voltam hogy lovardaba jartam....aztan a 10 alkalombol 3x estem...na ezutan kedztem felni nagyon durvan.... persze tavaly ott nem is sikerult megtanulnom lovagolni....beszeltem egy csajjal aki a szomszed varosban lakik es nala kezdtem el alaposan lovagolni....megtanitott arra hogy kezeljek bizonyos dolgokat...pont ma voltam lovazni es ma vagtazta, elso re, hafim voltam szval tacsko lo :) es gyors a vagtaja a rovid labai miatt....es elossszor borzasztoan feltem, halalfelem volt aztan mindegyik utan kibeszeltuk a vegen a hibakat es mikor eljutottunk kb a 8hoz akkor mar nem feltem, biztam a loban, tudtam hogyy most nem fogok leesni, es a vegere elmult a felelmem....ugetessel is ez volt....elejen konnyu ugetest csak nyeregali fogassal ment, most mar ha elengedem a szarat is megy, ido utan teljesen azonosulsz a loval, ha az normalisan van kikepezve es bararsagos....ha te is hasonlokeppen erzel akkor csak azt tudom mondani hogy bizz a loban....szerintem kezd el futoszarazni, palcaval, futyulessel,szavak hangsulyaval probalj benne rogziteni mindent....sokaig fog tartani de ez is sokat fog szamitani....aztan ulj majd fel ra mikor ugy erzed hogy futoszaron szepen megy....setalgassatok....baratkoztasd meg vele a nyerget es tarsait....probald meg feltenni ra, vigyazz hogy a hevedert ne huzd meg hirtelen szorosra a hevederiszony miatt, aztan kezd el igy futoazarazni, szokjon meg mindent, esetleg havonta parszor elmehetnel egy kozeli lovastanyara vagy ha nincs ahogy irtad talan akkor nagyszuloknel ha esetleg ott vagy es arrafele van, valahol biztos talalsz vagy biztos van olyan rokonod aki szivesen elvisz par alkalommal....visszajonnek a gyakorlatok majd, addig is baratkozz a loval, vidd el legeltetni, vigyel neki almat, simogasd, beszeljsz hozza sokat:)
2016. jún. 22. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!