Hogyan tudnék újra lovagolni?
Sziasztok!
Van egy nagyon fontos problémám...
Elmesélem inkább a történetet...
Szóval:
"5 éves voltam, mikor először lóra ültem. Akkor szerettem bele a lovakba, és a lovaglásba. Majd 7 évesen elvittek rendszeresen a szüleim egy lovastanyára.(Egyedül nem lehet elmenni, mert nagyon messze van.) Ott 3 évig lovagoltam vasárnaponként.
Nem sok mindent tanítottak meg. Lépés, ügetés. Én mindég is vágtázni akartam megtanulni. Úgy voltak vele:
"Áh, ő még gyerek, beéri hetente egyszer egy kis ügetéssel." De nem! Igen, gyerek voltam, most is az vagyok, de nem hülye! Imádtam azt a lovat! (Presidentnek hívták. /Ejtsd: Prezident/
Aztán, mikor más a 10. életévemet töltöttem be, eladták azt a lovat. Sose bocsájtom meg a gazdájának. Hogy lehet egy lóba beleunni???
Mindegy...ez már más téma....
Na igen, mikor eladták a lovat, nem volt kin lovagolnom. Muszáj voltam abbahagyni, mivel anyáék nem mertek ráengedni egy ún. életveszélyes lóra.
Egyszer nagyot estem Presiről.....Talán még most is ott van a helye.
De 13 éves nagylány lettem, még most sem felejtem el az összes lovas pillanatot. Lovas lettem. Visszaültem újra a nyeregbe, a lovas balesetem után is. És mit vennem észre?
"Te jó ég! Nagyon magas! Hogy kapaszkodjak meg? Mibe? Hogy kell lovagolni?"
(Az eddigi életem során..)..Lett egy igazi barátnőm.
Van neki egy pónija, és rajta mondtam ezeket.
E-közben 2 éve kaptam egy nyers lovat. Nincs betörve, de én nem bírtam ki....ráültem! Már 2 napja hogy minden este ráülök...de nagyon félek....remeg a gyomrom, ha a lovam közelébe megyek...teletömte mindenki minden hülye szöveggel a fejem..."Vigyázz! Életveszélyes ló!" Persze nem hittem el.....de ezek a "Vigyázz!!" Szavak újra és újra előjönnek bennem, mikor közeledek a lóhoz. Bármelyik lóhoz!"
Szóval, igen, ez lenne a story.
Minden itthoni könyvemet átolvastam, ami a lovakról szól, de mindegyik mást ír. 2 ugyanolyan könyvet nem is láttam még, ami ugyanazt írja a lovakról.
Szóval, ez lenne a kérdésem:
- Hogyan tudnék félelem nélkül újra nyeregbe ülni?
- Hogyan lehet legyőzni a saját lovam iránt érzett félelmet?
Lovardákat kérlek, ne javasoljatok, mert egy sincs a közelbe. Amire pedig régen jártam, megszűnt...
Lovas tábor meg végképp sem! Félek az idegen lovaktól, félek az emberektől. (Ez egy más téma. Ezért sincsenek barátaim. Csak egy. 6 évvel idősebb nálam.)
Kérlek titeket, lovas szakértők válaszát kérem szépen!
Előre is köszönöm!
(Helyesírást ne nézd,kérlek!)
13/L
Bocsánat, hogy hosszú lett.
Azt még hozzátenném.
Imádom a lovamat, Csillagot. Nincs szívem eladni, ha be van lovagolva egy másik ló, ha nincs.
Ő az életem. Ne javasoljátok, hogy adjam el, mert nem fogom. Ha kórházba kötök ki miatta, (Ami nem valószínű mert nagyon nyugodt) akkor is ő lesz az én lovam, és senki másé...
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek!
Már elkezdtem a bizalomépítést, most pedig tervezem a továbbiakat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!