Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a véleményetek a galoppról?

Mi a véleményetek a galoppról?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 14. 19:59
 1/6 piriiiii ***** válasza:
89%
A jármódról vagy a versenyfajtáról?
2016. ápr. 14. 20:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Verseny
2016. ápr. 15. 07:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Gyorsasági verseny, a ló sokszor eszköz, és nem érző lény. Ettől még megvan a maga technikája, lehet jól csinálni, amiben a ló nem sérül, és tartós, tartalmas éelte lehet a karrierjét követően, meg pokolian rosszul is lehet ezt művelni... Épp úgy, mint a díjugratást, vagy a kocsizást, stb. Más világ, mint a lovasoké általában. Ezzel együtt is külföldön sok helyen eltartja a többi lovas ágat. Nem kell megijedni, itthon persze nem, de itthon csak az anyázás megy, igaz, nem csak a lósport irányába.

Volt egy ismerősöm, aki kocsizott a lovával, őt is kiutálták az előző lovardájából, mert lókínzásnak tartották (iszonyat könnyű kocsiról van szó), ellenben azzal, ha 160as akadáyokat ugratnak akár naponta... Ez most egyedi példa, de sok ilyet hallok.

2016. ápr. 16. 23:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Az összes élsport daráló, ez ellen nem lehet tenni. 160-on a lovak már nem egészségesek. Letudják az idényt és aztán mennek a németekhez csilliárodos kezelésekre, hogy a következő idényt is meg tudják csinálni, aztán ugyanúgy kuka, mint a túlhajszolt galopp lovak.

A galopp nekem valahogy nem lóközpontú, mondjuk tökre jó, hogy elvették a pálcát tőlük, nem tudom... nekem valahogy a legridegebb, gőzöm nincs miért.

Amúgy ha megnézed a legtöbb és legjobb film, mind erről szól. Mégis nekem valahogy egy nyerőgép jut eszembe róla, biztos, hogy nem annyira személytelen, mint amennyire én annak hiszem.

2016. ápr. 19. 09:49
 5/6 A kérdező kommentje:
csak akarták elvenni tőlük a pálcát de nem jött be mert sztrájk gyanánt nem vitték el a futtatók a lovaikat a versenyre,így engedtek nekik és maradt náluk a pálca. Egy futam alatt összesen 5 ször lehet használni a pálcát és a kétéveseknél ahogy eddig is ,nem lehet náluk. Ez a jelenlegi.
2016. ápr. 19. 10:28
 6/6 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal.

De hogy említsek egy saját példát is, a lovasoktatóm elment egy ilyen lovas derbyre a fiával és azt mondta, hogy abból a szempontból volt jó, hogy ott voltak, hogy élőben is látták, hogy mi folyik egy ilyen versenyen és biztos, hogy többet nem mennek. Azt mondta, hogy az egyik ló felborult és egyből meg is halt, de ennek nem tulajdonítottak semmilyen jelentőséget. Az újságokban és a tévében biztos nem fogsz ilyenről hallani, és ennek egyetlenegy magyarázata van: hogy nem a ló a lényeg, hanem a pénz.

2016. ápr. 20. 12:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!