Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy lovardában általában hány...

Bianka Szilágyi kérdése:

Egy lovardában általában hány óra mire szabadon lehet lovagolni?

Figyelt kérdés
Ahova én járok lovagolni ott 30 alkalom után lehet szabadon lovagolni!
2016. ápr. 3. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem órafüggő, hanem amikor már úgy látja az oktató, hogy megfelelő az ülésed, szártartásod futószáron.
2016. ápr. 3. 11:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is tudom, de egy bizonyos órától is függ!
2016. ápr. 6. 19:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazából nem függ egyáltalán. Attól függ, milyen gyakran jársz ki, ha két havonta, akkor hiába volt meg a 30. Ha meg napi 2-3× felülsz akkor lehet, hogy kevesebb is elég. De attól is függ, hogy az ember izomzata, koordinációs képessége milyen állapotban van, milyen ovon ül, mennyire tud ráérezni a dolgokra, mennyire érzi biztonságban magát a lovon akár csak tudatalatt is, milyen az edzője, stb-stb.

Általánosságban minél tovább marad futószáron, annnál jobb, mert az alapokat elsajátíttani, bevésni ott lehet igazán. Az lenne az ideális, ha senkit se engednének el, amíg kengyel és szárfogás nélkül nem tud vágtázni tetszőleges kéztartással, helyes üléssel, nem ismeri a pontos segítségeketfelvételre és egyéb jármódváltásra, valamint fordulatokra (pl fordulat középre), de ez elég idealizált kép, a legtöbb helyen ha ügetésben már ott maradsz, kapsz szárat, aztán max egy alkalom még, és mehetsz is...

2016. ápr. 9. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!