Fontos abrakolni?
Sziasztok! 3 hónapja haza hoztam a lovam a lovardából, ott az volt a rendszer hogy napközben karám, este volt csak evészet (széna / abrak) Azért hoztam haza mert nekem nem nagyon tetszett ez a rendszer....
Most hogy itthon van egész nap van előtte széna, abrakot én nem etetek most vele nem dolgozik sokat. lucernát szokott kapni egy villányit és ennyi.
Nektek mi a véleményetek? Ki van ellen ill melette az abrakolásnak? Nekem egyszer egy lovas ember azt mondta ha a ló nem végez akkora fizikai munkát akkor jó minőségű széna kis lucerna elég.
Lófüggő.
Alapvetően amelyik ló elegendő energiát nyer (hasznosít) a szénából ahhoz, hogy a súlyát tartsa, vagy szükség szerint növelje x mennyiségű munka mellett, és emellett az izomzata is kellő mértékben kialakult/fejlődik, azt nem szükséges abrakolni.
Amelyik ló a szénából nem tudja fedezni az energiaszükségletét, azt szükséges. Szóval erre nincs szabály, értő szemmel rá kell nézni a lóra és az megmondja a választ.
Az én lovam most téli pihenőn van, ad libitum előtte a széna és emellé még etetek 2*3 fángli abrakot, mert ő igényli, habár elsősorban nem az abraktól hízik.
Ha nem dolgozik, nem kell, de figyeld a súlyát, izomzatát, ert a ló megmondja, hogy mégis szüksége van-e rá, vagy sem.
Másik, hogy ha esetleg nincs neki nyalósó, azt vegyél, hálás lesz érte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!