A lóval nehezebb a verseny, meg a betanitása betörése, mint a kutyával valo felkészülés?
Könyörgöm mond, hogy nincs lovad és nem is veszel. Attól, hogy van pénzed, nem kell neked venned. Maradj meg a kutyánál. Az legalább el tud szökni, ha mostohák a körülmények.
Élből baj, ha ilyet kell kérdezned és a betörést használod, mint idomító fogalmat.
Nem feltétlenül.
Lótól és lovastól is függ.
Mi most lovagoltuk/juk be a lovamat, iszonyú gyorsan haladunk, áprilisban már verseny , és még csak 20 napja ültem rajta először, de már ugrunk :)
Kocsit nehezebb vezetni, mint biciklizni?
A két állat két teljesen más idomítást igényel. Annyi a közös, hogy egyiket sem szabad büntetéssel tanítani.
Nem egy lapon említendő a 2 állat.
Off. 20 nap után már ugrotok vele? Az is marha nagy belovaglás lehet.
Nem egészen értem a párhuzamot a két állat között.
Mégis hogyan gondolod, ha a lóval nem boldogulsz, akkor a kutyát fogod felnyergelni, aztán, gyi te bodri?...:)
Nyilván kutyás az illető és elméleti a kérdés szóval nem értem ezeket a válaszokat...
Annyiban azonos a kettő, hogy nagyban múlik a dolog a következetességen, viszont míg a kutyát elsősorban pozitív megerősítéssel, addig a lovat emellett nagyrészt pozitív büntetéssel is tanítjuk, vagyis a nem kívánt viselkedéshez társítunk egy negatív élményt és így vezetjük rá a lovat arra, amit el szeretnénk érni.
Az, hogy konkrétan mi mennyire nehéz, az leginkább az adott ló/kutya-lovas/gazdi pároson múlik. Minden állat máshogy reagál, minden ember kicsit más, én viszont úgy gondolom, hogy egy kutyával alapvetően könnyebb, mivel náluk sokkal erősebb a megfelelési vágy, az, hogy dolgozzanak a jutalomért, mint amennyire a lovakban az, hogy elkerüljék a kellemetlen ingert. Általában. És épp ezért alkalmazok egyre több és több pozitív megerősítést a lovamnál, így könnyebb. De a ló mégsem kutya, ritkán tipródik a karámajtóban és hozza a kantárját, hogy menjünk végre lovagolni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!