Neizer nyergemet érdemes lecserélni? Többi lent.
Ezt így nem igazán lehet megmondani. Ahhoz látnunk kéne a lovadat is meg a nyergedet is. Ha jó rá a nyereg, akkor tökéletes ez a neizer, ha nem jó rá a nyereg, akkor nyilván kényelmesebb lenne neki egy olyan, ami passzol.
Nekem is Neizer nyergem van, se a lónak, se nekem nincs rá semmi panaszom. Az a lényeg, hogy passzoljon a lóra.
Ha a lóra tökéletesen passzol minden szempontból (hossz, egyensúly, markamra, gericcsatorna, felrántók helyzete, stb, stb), akkor felesleges lecserélni, ha amúgy nem telik drágább nyeregre - aminél szintén fennáll a veszély, hogy nem lesz tökéletes.
A Schleese saddle fit videókat ajánlom a youtube-on.
Igazából ez attól függ, a lovadra hogyan illeszkedik. Nem a nyereg márkájától függ (persze mindegyiknek van egy jellegzetes kialakítása), hanem például mekkora a markamrája, stb. Nekem Neizer nyergem van, az mondjuk csináltatva lett a lovam méretei alapján, és tökéletesen illeszkedik. Ugyanakkor például az egyik Prestige nyereg (el akarták adni nekem) nagyon szűk volt rá. Én tökéletesen meg vagyok elégedve a Neizer nyergemmel, nem cserélném le. Én is univerzálisat használok, mert sokkal mélyebb ülést ad, de ugyanakkor ennek olyan a kialakítása hogy díjugratásra is tökéletesen alkalmas (B3-A1ben versenyzünk). Szerintem a Neizer nyergek nagyon jó minőségűek, rengetegen dicsérték például az enyémet is, hogy sokkal jobb mint ezek a drágább külföldi márkák.
Szóval a te helyedben megkérdeznék valakit, hogy szerinte mennyire illeszkedik, ha te nem érzed pontosan. És az alapján vennék nyerget, ami egyrészt illeszkedik, másrészt te is megtalálod benne magadat. Úgy vagyok vele, a márka nem annyira számít mint sokan gondolják, mert lehet az valamiért pont nem hozzátok való. És egy "olcsóbb" magyar Neizer nyereg lehet jobb, mint a 4x olyan drágább külföldiek. Persze másnak lehet, hogy éppen fordítva jobb, ez csak az én véleményem a saját nyergem alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!