Üdv! A lovunknak szeretnék télére lótakarót venni de nem akarok nagyon drágát a Clean Horse boltnál láttam egy HKM Eco polártakarót árban jó lenne és azt irja hogy vastag is érdemes lenne meg venni?
Az a kérdés, hogy csak az istállóban állna benne a ló vagy ki is mehetne karámba ugyanabban a takaróban? Nem jó egyébként, ha ugyanaz van rajta kint is, bent is, mert kint nyilván lehempereg, nedves lehet az idő, aztán meg a vizes cuccban éjszakázik...
Én nem nagyon szeretem a polártakarókat, csak szárításra (ahogy a leírásában is szerepel), mert abszolút nem vízhatlanok és a boxban is belefekhet a nedves alomba. A Decathlonnak vannak jó és olcsó takarói, nézz körül a waldhausen.com oldalon... De ha nem ragaszkodsz az újhoz, vannak egész jó használtak is a piactereken, adok-veszek oldalakon.
Ha télre akarsz takarót a lovadnak akkor csakis kizárólag téli takaró legyen,ami vízálló és vastag.Ezek a takarók általába 20-23 ezer forint körül vannak.10 000 ft alatt nem nagyon találsz.
A polártakaró(mint ahogy előttem is mondták) csak szárításra és esetleg szállításra van.Most ha abba kis vékony polártakaróba kirakod a lovat a karámba,jön egy kisebb zápor,vagy lefekszik benne a vizes fűbe/sárba úgy megfászik,hogy a gyógyszerek árából már vehettél volna egy jó vízálló téli takarót. :)
Szóval a polártakarót nagyon nem ajánlom(hacsak nem akarsz orvosra költeni),inkább a téli takarót.Használtan is találsz sokkal olcsóbban.
Azt még leírom,hogy az én lovam 17 éves,és 17 év alatt semmi baja nem lett azért,mert nem volt rajta takaró :) Sokkal nagyobb bajt tudsz vele csinálni,ha rajtahagyod a vizes,vékony takarót a hidegbe,szélbe.
Bocsi,hogy ilyen sokat írtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!