Tényleg működhet ez a mini tó szűrő nélkül? Érdemes belevágni, ha halat nem akarok bele tenni?
Működhet éppen, nekem is van egy hasonló, bár abban van egy kis légpumpás szűrő és nagyobb is ennél. Guppikat tartok benne, a növények gyékény, gólyavirág és nyílfű, meg van benne pár guppi is nyáron.
Ha elegendő növényzetet ültetsz bele, akkor azok felvehetik a versenyt az algákkal szemben, viszont hogy a víz ne poshadjon be nagyon ajánlatos egy légpumpát(és akkor már légpumpás szivacsszűrőt) belehelyezni. Nekem cseh típusú van benne, nem nehéz elkészíteni, de a hagyományosnál jóval hatékonyabb és nagyon olcsón elkészíthető.
Növényekből viszont csak egy meghatározott mélységi szintben élőket tudsz választani, vagy valahogyan meg kell oldanod a sekély és mély zónák kialakítását(én függőlegesen állított téglákkal és virágalátétekkel kiviteleztem, de ezt a bemutatott méretben nem hiszem, hogy meg lehetne csinálni). Ügyelj rá, hogy mindenképpen le legyen ásva a földbe, így nem melegszik túl.
A képen szereplő egy működésképtelen rögtönzött dolog, valószínű csak az összepakolást tudja megmutatni, későbbi képeket már nem.
Neolamprologus01 amit irt az jó lehet, le kell ásni, hűtse a föld, 70-80 ft métere a légpumpa tömlőnek, gazdaboltban a fele, harmada, kell 10-15 vagy akárhány méter, bármennyi lehet, a végére egy akár a legkisebb légkompresszor, nekem 2000ft alatti resun van, 100 méter tömlővel üzemelt, igaz volt 1 óra mire megindult a levegő, de utána stabil.
A tömlő végére meg valamilyen szivacs szűrő, vagy porlasztó kő, valami keringés kell, különben egy poshadt alga telep lesz az egész.
működik, nálam félárnyékban van 6 db 100 literes nagy cserépben ilyen
1:nymphaea "attraction",pistia stratiotes "nana",limnobium laevigatum,vallisneria spiralis, 10 dánió 5 vadas színű almacsiga
2:nymphaea "king of the blues",pistia stratiotes "nana",limnobium laevigatum,vallisneria spiralis,bacopa caroliniana,cabomba aquatica,7 kifejlett platti és sok ivadék
3:nymphaea daubenyana,2 tő Equisetum fluviatile,pistia stratiotes "nana",limnobium laevigatum,cryptocorine wendtii,cabomba aquatica,5 paradicsomhal
4:nymphaea "madame ganna walska",10 guppi+ivadékok,4 kék almacsiga,vallisneria spiralis,cabomba aquatica
5.nymphaea "panama pacific",pistia stratiotes "nana",limnobium laevigatum,vallisneria americana,echinodorus sp. "ocelot",Myriophyllum aquaticum,vallisneria spiralis,najas gadaloupensis,10 db c.panda,2 anci növendék
6.nymphaea "rubra longifola",vallisneria spiralis,blyxa japonica,8 pangio khulii+néhány ivadék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!