Lótartás - Első lovam, mit hogyan?
Sziasztok!
Megbeszéltük a családommal, hogy egy-két év múlva veszünk lovat. A családban csak az apám ért valamennyire a lovakhoz, de ő sem nagyon, szóval tőle nem nagyon kérek tanácsot. Én kicsit jobban értek ehhez, de lótartásban nem vagyok gyakorlott...
Szóval: Azoktól kérnék tanácsot, akiknek van lovuk: Mik a szűkséges eszközök, amik mindenképp kellenek egy lótartáshoz? Mennyit kell enni adni naponta? Ami a lovaglást illeti, kb mennyire kellene bemelegíteni?
Ezekben nem vagyok biztos, azért kérdezem meg. A ló egy magasabb termetű hátasló lenne, ami még fiatal (-nak számít). 3-8 éves lenne... És még valami, hol érdemes keresni eladó lovakat?
Köszönöm a válaszokat! :)

Szia!
Először is első lónak nem ajánlok olyan fiatalt, inkább egy tapasztaltabb idősebbet.Az , hogy mennyit adsz neki enni, attól is függ , hogy hányszor, és, hogy a ló mennyit mozog, mennyire igényli.Egy átlagos sportló 2x2 fángli zabot kap, én tápot is adok neki, és napi 2x széna.De persze ha karámban van ott is kap.
A szükséges eszközök:
-àpolószerek
-nyereg, heveder
-kantár
-2-3 nyeregalátét+1 pufi (ló marjától függően)
-ínvédő
-futószàr, ostor
-kobak, pálca (szükség szerint)
-kötőfék
+bármi más amit szeretnétek
Azt hogy mennyire kell bemelegíteni nem tudom, hogy lóról, vagy ló nélkül érted, de ha lóval, akkor ha karámba volt elég 5-10 perc séta, ha boxban állt akkor 10-15.Egy kis hosszabb száron ügetés, úgy hajlítás, elkezdeni szárra állítani.Utána elkezdeni feligazítani, legmagasabb pont a tarkó!
Innentől már szabad kezed van :)
Remélem segítettem, bármi kérdésed van , nyugodtan fordulhatsz hozzám.

Már nem azért vagy amazért, ti így születtetek hogy értettetek a lovakhoz? Kétlem. Bár szerintem itt a válaszadók 80%-a még most sem ért semmit sem a lovakhoz!
Képzeljétek akár hiszitek akár nem, én mikor vettem egy lovat valójában még lovagolni sem tudtam rendesen. És? mivan akkor? Semmi.Elejében sokat dolgoztam vele földről, futúszáron, illetve nagy kifutóban. Megismertük egymást, kiépítettük a bizalmat és csak aztán kezdtem el lovagolni. Igen, saját magamtól. Nem jártam el idióta lovardákba, mert a lovardáknak is nagy része egy 0. Lehet hogy megtanítanak erre, arra ezzel nem vitatkozom, mert biztos tanulsz okos dolgokat is.
Kérdező bármilyen kérdésed van nyugodtan írhatsz privátban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!