Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Meg bírja elleni?

Meg bírja elleni?

Figyelt kérdés
Egy 130cm-es kanca mekkora csődörtől tud lovat elleni gond nélkül? Úgy,hogy az első ellése.
2015. dec. 29. 18:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ettől a méntől 3 csikóm van, különböző méretű kancákból. Mind pici lett (már 3-4 évesek), de szépek jófejek. Szóval a mérete miatt ne aggódj. Amúgy nagyló mént is tehetnél rá, simán megelli, semmi baja nem lenne tőle, gondolj arra, hogy a kanca méhénél nagyobbra nem nőhet a magzat. Nehéz ellés meg előfordulhat csakúgy is, de semmi köze a mén méretéhez.

A belinkelt mén amúgy 140 cm, az szerintem még a legelvetemültebb állatvédők szerint sem nagy a kancádhoz. Sőt még korban is illik hozzá :P.

2015. dec. 30. 20:45
 12/14 A kérdező kommentje:
Oké köszi :) esetleg képet a csikókról tudnál küldeni priváltban? Ha meg tudnád olani? Mert azt megköszönném 😁
2015. dec. 31. 07:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért okos dolog a méretet is figyelni. Az én lovamnak azért ferdült el a vállcsontja, mert az anyja kb 150 centi volt, rátettek egy kb 180 magas csődört, és szegény akkorára nőtt, hogy nem fért el az anyjában, így amelyik vállán feküdt, az elferdült.
2016. jan. 1. 11:13
 14/14 A kérdező kommentje:
Az nem jó :(de szerinted ez a méret az én kancámnak még jó?
2016. jan. 1. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!