Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hány éves koráig tud elleni a...

Hány éves koráig tud elleni a ló? Meddig javasolt?

Figyelt kérdés

2014. jún. 27. 10:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

ez nagyban függ attól, hogy eddig hány csikója volt és a ló aktuális állapotától és azért a fajtától is (pl én ismertem 27 éves pónit, ami vígan ellett).

ha a ló még sosem ellett én kb 15-16 éves kora után biztos nem próbálkoznék első csikóval, de ha több sikeres ellése volt, akkor nem a kora, hanem a kondija, egészségi állapota határozza meg, hogy milyen hamar szedi össze magát az előző vemhesség után, mennyire viseli meg a szoptatás (mennyire szakad össze).

szerencsére a lovaknál egyébként megfigyelhető, hogy ha fizikailag már nem készek kihordani a csikót, akkor eleve nem is vemhesülnek.

de ha konkrét kort kéne mondani, akkor én azt mondom, hogy egy teljesen jó állapotban lévő, megkímélt kanca, ami több sikeres ellésen van túl 22 éves koráig probléma nélkül vemhesíthető.

2014. jún. 27. 11:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló nagyon jól leírta,ameddig a ló jó kondiban van és nem első vemhesség,addig lehet. A kancánk 18 évesen gyönyörű,nagynövésű,egészséges csődörcsikónak adott életet segítség nélkül. Annyit mondott az állatorvosunk,hogy az idősebb kancáknak már nem teljesen olyan minőségű a teje mint fiatalabb korában,ezért lehetséges hogy a csikó nem lesz akkora,amekkora a várt magasság (mint pl. az apja marmagassága),de ez sem törvényszerű.
2014. jún. 27. 11:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.16éves lórol van szó.Többször ellet és állitolag gyönyörű csikókat.1hónapos vemhes csak az elöző gazdája nem etette rendesen így sovány.Mi most rendesen takarmányozuk és szépen fejlödik.
2014. jún. 27. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!