ez nagyban függ attól, hogy eddig hány csikója volt és a ló aktuális állapotától és azért a fajtától is (pl én ismertem 27 éves pónit, ami vígan ellett).
ha a ló még sosem ellett én kb 15-16 éves kora után biztos nem próbálkoznék első csikóval, de ha több sikeres ellése volt, akkor nem a kora, hanem a kondija, egészségi állapota határozza meg, hogy milyen hamar szedi össze magát az előző vemhesség után, mennyire viseli meg a szoptatás (mennyire szakad össze).
szerencsére a lovaknál egyébként megfigyelhető, hogy ha fizikailag már nem készek kihordani a csikót, akkor eleve nem is vemhesülnek.
de ha konkrét kort kéne mondani, akkor én azt mondom, hogy egy teljesen jó állapotban lévő, megkímélt kanca, ami több sikeres ellésen van túl 22 éves koráig probléma nélkül vemhesíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!