Nem bírja a csutakolást a lovam. Mit tegyek? (többi lent)
Figyelt kérdés
Szóval... a lovam nem bírja ha csutakolom, kapar a lábával, ide-oda mozgolódik, olyan mintha idegesítené. Viszont ha eszik és közben csutakolom, akkor teljesen nyugodt. Miért lehet ez, unatkozna?
Nem akarom kajálás közbe csutakolni, mert lovaglás előtt mindig kikötve csutakolom és akkor már ne egyen. :D
Mit tehetnék ez ellen?
2015. jan. 22. 07:48
1/10 anonim válasza:
Az én lovam is ilyen volt csikó korábán,lehet hogy azért ideges mert megszokta hogy kap enni pucolás közben,legalábbis az én lovam azért csinálta.Szerintem egyre kevesebb kaját adj neki mikor csutakolod,és a végén már semmit ne kapjon!
Így lehet hogy le tudod szoktatni!
2015. jan. 22. 08:55
2/10 anonim válasza:
Szénát ehet előtte csak szemes takarmányt ne. Elképzelhető h csak hisztizik ,kaja közben meg azért nem csinálja mert fontosabb h tömje a hasát. Mit tehetnél? Határozottan odasuhintasz? Jaj az nem jó szegény állat ...vagy mégis jó mivel 300 kg-os állat a vastag bőrén fele annyit érez ebből ,mint te ha rádlép vagy egyszer elkaszál valakit kaparás közben ha épp a lábánál matat.
2015. jan. 22. 12:58
3/10 A kérdező kommentje:
az első kommentelőnek írnám: nem etettem eddig szénával :D tehát nincs hozzászokva... mindig is simán csutakoltam, csak párszor este is bementem hozzá a boksza átkefélni és akkor nem csinálta...:)
2015. jan. 22. 14:20
4/10 anonim válasza:
Lehet hogy türelmetlen vagy irritálja de ha kapar akkor valószínű türelmetlen (jajj had menjek mar ) kb ez
2015. jan. 22. 15:03
5/10 anonim válasza:
Szia ismét elozo vagyok
mikor csutakolod es hisztizik akkor egyedul van? Marmint van a 50 méteres körzetében más lo vagy közvetlen mellette vagy csak tavol tole?
mert lehet hogy nem szeret egyedul lenni es oda akar menni más lovakhoz
meg irtad hogy az istalllban nem csinalja . Lehet ezért mert ott vannak korulette lo társai .
2015. jan. 22. 15:08
6/10 anonim válasza:
Lehet ebben valami én is ismertem olyan kancát, akivel tök nyugodtan mehettél egyedül is terepezni, de ha a "saját területén" arrébb vitted a többi lótól megkattant. Pár perc alatt leizzasztotta magát, ő is kapart, fészkelődött. Ha volt mellette másik ló semmi baja nem volt.
2015. jan. 22. 16:15
7/10 A kérdező kommentje:
nincs baja, ha egyedül van :) terepre egyedül járok ki vele, és nem istállónk van hanem egy box, ahol egyedül van, a póni társa meg egy másik boxban :)nem hiszem h ez a probléma :S
2015. jan. 22. 17:04
8/10 anonim válasza:
Akkor csak egyszerűen türelmetlen. Azert nem hiszem hogy irritálja mert akkor a boxba se hagyna . Szoval valoszinu türelmetlen.
2015. jan. 22. 18:06
9/10 A kérdező kommentje:
és a türelmetlenségével mit tudok kezdeni? o.O
2015. jan. 23. 16:53
10/10 anonim válasza:
Szia!! Az én lovam ugyan ezt csinálta...Én nagyon sok olyan tanácsot kaptam,hogy ha sunyít üsd meg pálcával stb. Viszont egyszer kimentem a lovardámba és úgy voltam vele hogy megpróbálom megértetni vele,hogy tulajdon képen mit szeretnék vele/tőle. Így hát kihoztam megszagoltattam vele a kefét és a pata kaparót fontos,hogy ha megszagolta lassan nyugodtan simítsd rajta végig a kefét! Remélem beválik!! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!