110-115 kiló vagyok, melyik az a legkisebb fajta ló amelyik elbír?
Egy jó betontestű sodrott vagy hidegvérű ló. Kislóra nem kellene felülni ilyen súllyal, elvisz persze, de lehet hogy félúton kicsúszik alóla mind a négy lába. :D
Hülyeséget félretéve, egy masszív, stram hidegvérű bárkivel elflangál a hátán, és iszonyú kényelmesek tudnak lenni. Ugyan én csak 50 kiló vagyok, de nekem nagyon bejött egy hidegvérű hátán való "utazgatás". :)
Kérdező, jó lenne, ha válaszolnál arra a kérdésre, hogy az elhízástól, vagy egyszerűen csak az alkatodból fakadóan (izom, vastag csontozat) vagy 115kg?
Mert nagyon nem mindegy, nem csak a súly miatt. Egy csupa izom, nagyobb darab ember ugyanis 115 kilóval is tud úgy lovagolni, hogy a ló azt max 90-nek érezze a hátán, de lehet úgy is lovagolni 115 kilóval, hogy a ló minimum 200-nak érezze a súlyt.
Akár az alkattól, akár a túlsúlytól vagy ennyi kiló, a kislovat felejtsd el, akármilyen masszívnak is tűnik. Leginkább a magyar hidegvérűt tudom javasolni, az ugyanis nem egy égimeszelő, de biztos, hogy megbír a hátán.
A nehézkes mozgás már nagyobb probléma. Milyen betegségből ered? Biztos, hogy a lovaglás a legmegfelelőbb sport a számodra? Mit csinálsz, ha leesel a lóról? Szerintem gondolkodj még egy kicsit ezen, és ezt most a te érdekedben mondom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!