Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 110-115 kiló vagyok, melyik...

110-115 kiló vagyok, melyik az a legkisebb fajta ló amelyik elbír?

Figyelt kérdés
A felszállás miatt kérdezem, mert kicsit nehézkes a mozgásom örökletes betegségem miatt.
2015. dec. 7. 15:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Egy tanulmány szerint a lovak testömegük 20%-át tudják úgy elbírni,hogy az ne terhelje meg nagyon őket.De ebben a súlyban benne foglaltatik a felszerelés is.
2015. dec. 7. 15:50
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor egy 550 - 600 kilós kisló elbír.
2015. dec. 7. 15:59
 3/13 anonim ***** válasza:
Mitől vagy 110 kiló? Mert ha az elhízás miatt, úgy elég nehéz lesz lovagolnod...ezt nem piszkálásból mondom, több oka is van.
2015. dec. 7. 16:31
 4/13 anonim ***** válasza:
nem kell ahhoz elhízottnak lenni. Ha valaki magas és izmos például.
2015. dec. 7. 17:32
 5/13 anonim ***** válasza:
28%
Inkàbb egy 700-800 kilós.Rajtad kívül még a tartozékokat is cipelnie kell.
2015. dec. 7. 18:07
 6/13 anonim ***** válasza:
#4, tudom, pont erre gondoltam, ezért volt kérdő mondat. :D
2015. dec. 7. 18:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Egy jó betontestű sodrott vagy hidegvérű ló. Kislóra nem kellene felülni ilyen súllyal, elvisz persze, de lehet hogy félúton kicsúszik alóla mind a négy lába. :D

Hülyeséget félretéve, egy masszív, stram hidegvérű bárkivel elflangál a hátán, és iszonyú kényelmesek tudnak lenni. Ugyan én csak 50 kiló vagyok, de nekem nagyon bejött egy hidegvérű hátán való "utazgatás". :)

2015. dec. 7. 20:33
 8/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, jó lenne, ha válaszolnál arra a kérdésre, hogy az elhízástól, vagy egyszerűen csak az alkatodból fakadóan (izom, vastag csontozat) vagy 115kg?

Mert nagyon nem mindegy, nem csak a súly miatt. Egy csupa izom, nagyobb darab ember ugyanis 115 kilóval is tud úgy lovagolni, hogy a ló azt max 90-nek érezze a hátán, de lehet úgy is lovagolni 115 kilóval, hogy a ló minimum 200-nak érezze a súlyt.

Akár az alkattól, akár a túlsúlytól vagy ennyi kiló, a kislovat felejtsd el, akármilyen masszívnak is tűnik. Leginkább a magyar hidegvérűt tudom javasolni, az ugyanis nem egy égimeszelő, de biztos, hogy megbír a hátán.

A nehézkes mozgás már nagyobb probléma. Milyen betegségből ered? Biztos, hogy a lovaglás a legmegfelelőbb sport a számodra? Mit csinálsz, ha leesel a lóról? Szerintem gondolkodj még egy kicsit ezen, és ezt most a te érdekedben mondom...

2015. dec. 9. 13:28
 9/13 A kérdező kommentje:
Alkattól, vastag csontú vagyok sajnos. Kisebb, kényelmes pacit szeretnék, nem hatalmas széleset.
2015. dec. 9. 14:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Az egy dolog,hogy mit szeretnél,de jó lenne ha figyelembe vennéd a ló teherbírását is.Mint mondtam a lónak az a jó,ha te és a felszerelésed nem haladja meg a testtömege 20%-át.
2015. dec. 9. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!