Melyik fajta hátasló bír el egy 110 kilós embert?
Figyelt kérdés
Szeretnénk egy lovat , olyat ami elbírja apát is!!!
Én a frízre gondoltam .
2015. ápr. 20. 19:22
1/12 piriiiii válasza:
Szerintem a legtöbb egészséges, kifejlett hidegvérű ló elbírja. Talán egy megtermett fríz is.
2/12 anonim válasza:
Elbirjak, szerintem ezen ne aggodj. Ferjemmel mar mindenfele lovon lovagoltunk osztalyban es terepen is, minden lovardai lovon. Soha semmi gond nem volt. Ferjem nehezebb mint 110 kg. Felver, nonius, shagya stb.
3/12 A kérdező kommentje:
Kösz...hidegvérű lovakból tudsz mondani ami mondjuk ami nekem is kényelmes egy 166 cm magasságú 40 kilós lánynak
2015. ápr. 20. 19:28
4/12 A kérdező kommentje:
köszi
2015. ápr. 20. 19:29
5/12 anonim válasza:
Minden hidegvérű kényelmes általában. De amúgy igen, 110 kg-t szinte bármelyik ló elviszi, úgy kalkulálj,hogy károsodás nélkül, tartósan a ló saját súlyának 20%-át viszi el. Szóval az ideális ló vélhetőleg nem egy vékony telivér lesz, de egy sodrott, egy nóniusz, tinker, ilyesmi már el kell, hogy vigye.
6/12 anonim válasza:
Ismerősöm 100 kilósan lovagol egy erősebb shagya-t wesco nyereggel. Nem kell ide hidegvérű, egy könnyebb sodri is simán elbírja, vagy egy erősebb félvér.
7/12 anonim válasza:
A sodrit ajánlom. A 110 kg nem problémás, ha az illető tud lovagolni. Viszont egy 110 kg-s embert megtanítani lovagolni, nézni, ahogy a 110 kg-jával pattog tanügetésben... hát...
Amúgy milyen lovarda az, ahol bármilyen lóra fel lehet ülni 110 kg-val? Nekem ez fura, általában szokott lenni 1-2 ló nagyobb súlyú lovasoknak.
8/12 anonim válasza:
mondjuk egy ilyesmi ló jó is lehet mindkettőtöknek:
9/12 anonim válasza:
Egy teljesen felszerelt 70 kilós lovaskatona kb. pont ennyi volt, és vitték a lovak. Pedig a nyeregtáskák meg egyéb limlomok bizony pattogtak a hátán ügetésben eleget.
10/12 anonim válasza:
A shire-t ajánlom. Csak azért mert írtad, hogy frízt szeretnél és ez egy kicsit hasonlít rá és apukádat is elbírja! Annyi a hátránya hogy magasak és drágák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!