Lótulajdonosok! Munka és család mellett mennyit tudtok foglalkozni a lovatokkal?
Nemsokára lediplomázok, és miután befejezem az egyetemet, arra gondoltam megajándékozom magam egy saját lóval ami kis korom óta a vágyam. Munka mellett remélhetőleg tudom majd fizetni a felmerülő költségeket ami eddig az akadály volt, viszont félek, hogy nem lesz majd annyi időm mint egyetem mellett, és persze gyereket is majd szeretnék.
Bértartásban gondolkozom, mivel nem olyan helyen lakok ahol elférne kényelmesen a paci.
A legközelebbi lovarda 15 perc autózásra van tőlem.
Ti hányszor szoktatok kimenni a lovatokhoz? Mennyi időt foglalkoztok vele?
Van munka és család mellett időtök még a lóra?
22/L
Pont az a bértartás lényege, hogy nem _kell_ elindulnia otthonról ha nehéz, nincs kedve, energiája, ítéletidő van, beteg, stb. Ha nincs kedve hát nincs kedve, nem erőszak, jó esetben a ló el van látva mindennel amire szüksége van.
Nyilván aki sportol, céljai vannak a lóval az akkor is kell, hogy menjen amikor a háta közepére sem kívánja, de egy hobbilovas esetében szerintem semmi gond nincs azzal, ha akkor megy, amikor kedve van (és ennek megfelelően végzi a lóval a munkát).
Az én lovam már itthon van, nem mondom, hogy egy élmény szélviharban, esőben, betegen trágyázni, ötödjére is szénát dobni neki, de ezzel jár az, hogy úgy van tartva a ló ahogy azt megérdelmi, hogy nem kell utaznom és hogy annyi időt töltök vele a szabadidőmben, amennyit csak szeretnék.
Állattenyésztő mérnök a végzettségem, tehát elég közel áll a szakmámhoz a dolog :)
Ahogy kinéz most baromfival fogok dolgozni. Ott is vannak azért komolyabb munkák, de a diplomámmal egy jobb beosztást azért megcélozhatok, ahol nem kell robotolnom napi 8 órában, talán fizikailag annyira nem fáradok el. :)Nyilván az első időszak nehezebb lesz az új környezet miatt.
Arra jutottam, először bértartás, és kimegyek hozzá amennyit tudok, tanítgatom, ha nem is tudok ráülni annyit minden nap azért futószárazom hogy mozogjon.:)
Aztán meglátjuk hogy alakul, lesz e lehetőségem és időm hazahozni.
Minden esetre 1 évet még biztosan várok vele, amíg elrendeződnek a dolgok :)
Köszönöm a jótanácsokat és a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!