Hobby lovagláshoz mik az alap felszerelések? Nagyon kezdő vagyok! Ilyen nyereg meg nem tom ilyesmikre gondolok!
Ha csak lovagolni jársz valahova akkor szükséged lesz ezekre a dolgokra:
-lovaglónadrág (akár használtat is beszerezhetsz)
-hopilet (lábszárvédő)
-esetleg egy lovaglócipő, de helyette megteszi egy szilárdabb sportcipő (nem dorkó!)
-lovagló kobak (enélkül általában lóra se ülhetsz)
-esetleg egy lovaglókesztyű
-nem túl hosszú póló, pulcsi vagy mellény
Tehát akkor nincs szükséged nyeregre, meg kantárra ha loviba jársz ki.
Ha van saját lovad akkor ezekre IS szükséged van:
-lovadra jól illeszkedő nyereg és tartozékai (kengyelszíj, kegyel, heveder, alátét)
-kantár
-tiszító eszközök
Először is egy ló.:)
Megfelelő ruházat, kobak(!) blabla
Lónak meg az alap:nyereg, kantár
De ez csak nagyon az alap.
Ha még kezdő vagy, akkor nem érdemes drága holmikat venned. Nadrágot kapsz már 5 ezer körül, hopiletet szintén, kobakot lehet ad a lovarda is, de ha sajátot szeretnél, akkor még az olcsóbb típusoknak is lehet magas ára, olyan 8 ezer körül. Kesztyű 2-3 ezer, lovagló cipőt, ha szeretnél, akkor 5-10 ezer között. De egyelőre még elég a sportcipő.
Én a helyedben nem vennék még drága holmikat, ha ad a lovarda hopiletet, kobakot, akkor mellé egy kényelmes testhez simuló, rugalmas, de nem csúszós nadrágot és egy sportcipőt javaslok. Kár ennyire kezdőn drága holmikat venni, de lehet még az olcsót sem érdemes, mert lehet egyszer-kétszer esel egy nagyon és örökre kiábrándulsz a lovaglásból. Ha már túl vagy egy-két olyan dolgon, ami még mindig nem vette el a kedved, akkor viszont rajta, szerezz be olcsóbb dolgokat, komolyabbra csak akkor lesz szükséged, ha a lovaglást is már komolyabban és huzamosabb ideje műveled.
Hasznosabb lenne, ha előbb beszereznél egy kobakot, egy gerincvédőt, egy olcsóbb lovaglócsizmát( Decatlon), edzőcipő felejtős!
Ha ez megvan,keress egy közelben lévő lovardát,iskolát, és vegyél 8-10 leckét.
Ha tetszik,csak ezután kezdj el több és részletesebb felszerelést vásárolni.
De a lényeg, hogy alapoktól kezdve el kell kezdeni tanulni, az nem ugy van, hogy felülsz a lóra mint egy biciklire, és irány a mező!
Kezdő lovasnak egyébként is tilos a terep !
Nem tudom, akik "sportcipőznek" azok a korcsolyázást meg papuccsal ajánlgatnák??
Már bocsánat de a sarkatlan cipő kifejezetten veszélyes a lovon!
Első vagyok:
nyerget kapsz használtan 20 ezer körül, de újonnan határ a csillagos ég
kantár: egy jobb darab 8-10 ezer, de itt is elszaladhatnak az árak
nyeregalátét: 2500-20000
kegyel, szíjjal: kb 4-5000
Ezeket mind használtan is megveheted! Sokkal olcsóbban jössz ki. Figyeld a paci.hu-n az apróhirdetéseket, vagy lovasok.hu-n, vagy nézz fel teszvesz-re vaterára!
Nadrágból is van újonnan 9000től de használtan akár 4-5ezerből megvan.
Hopilet kb 6-10 ezer, esetleg bőr csizmaszár 14 ezertől (amellé lovaglócipő kell 8-20 ezer)
kesztyű: 1000 - 8000
Kobak: ebből szerintem érdemes újat venni 5000től akár 40 000ig
nézegess websopokat ott is láthatod az új dolgok árait. pl decatlon, nagylovas.hu
10:11
Jolvan b.szki gondolhatod az elejétől fogom tanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!