Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy szoktassam le ezekről...

Hogy szoktassam le ezekről csődör lovamat?

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja írtam ki egy kérdést , hogy hogy mutassam meg csődör lovamnak , hogy én vagyok a főnök.Megfogadtam a tanácsokat és elfogadta , hogy én vagyok a főnök.De úgy néz ki nem sokáig.2 hete elkezdett harapni,ágaskodni és ha körkarámban dolgozom vele fogja magát és nekem szalad.Ahogy mondták és írták is itt nekem elsült 2-3 pofon neki.És ha valamit nem akart meg csinálni nem hagytam , hogy úgy záródjon az "ügy" , hogy ő jöjjön ki győztesként.Tegnap már ott tartottunk , hogy nem tudtam hozzá visszamenni a körkarámba mert elakartam kezdeni vele a munkát és nekem szalad.Legelőször amikor ez történt magamhoz hívtam megbüntettem , de akkor elkezdett belém harapni amiért kapott egy orrost, majd a fejével elkezdett így ellökni vagy úgymond lefejelni.Illetve a két első lábával ilyen kaparó,rúgó mozdulatokat csinál.Futószáron is nekünk szalad.Jelenleg a kiherélés még a herélése nem biztos.Addig is mit csináljunk hogy leszoktassuk ezekről?

2015. okt. 25. 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem kellett volna bántani...
2015. okt. 25. 23:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Az erőszakot megjegyzik, szólva nem biztos, hogy ezután jóban lesztek. Viszont ha nics vele terved fedeztetésre, akkor heréltesd ki, mert a 80-90%uknál ez változással jár, hacsak nem 10 év feletti, mert akkor nagy valószínűséggel nem sok jellembeli változás fog történni.

Az első lábas kaparás, az, hogy ő a főnök és ha kekeckedsz, megjárod. A hatalmi bunyós rugdosást emberrel is lerendezik ha kell, szóval óvatosan.

Kitartást és sok sikert.

2015. okt. 26. 08:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A következetesség a lényeg. Írtad, hogy magadhoz hívtad, odament és utána kapott ki. A ló ebből annyit vett le, hogy teljesítette a feladatot és orrbanyomták érte. A hibázásért azonnal kell büntetni, a helyes végrehajtásért pedig azonnal dicsérni, mind a kettő nagyon fontos.

Milyen idős?

2015. okt. 26. 16:25
 4/8 anonim ***** válasza:
16%

Hát ez a jószág úgy lett elrontva, ahogy kell. Egyértelmű, hogy nem vagy elég keménykezű hozzá, úgyhogy jelen pillanatban tényleg a herélés legyen az első és legfontosabb, mert ha meghagyjátok csődörnek, sérülés lesz a vége. De azt is borítékolhatjátok, hogy pusztán a herélés nem fogja helyre hozni most már a dolgokat.

Ezt a lovat úgy el kell verni, mint a lovat, amikor nekiáll emberkedni veled. Lökdös, neked rohan, feléd vág a lábával? Én a helyedben úgy megruháznám, hogy még másnap is hurkás legyen a valaga. És ezt nem azért mondom, mert egy agresszív állat vagyok, hanem mert, ha nem tisztázod vele EGYSZER S MINDENKORRA, hogy nem ő a legény a gáton, komolyan baleset lesz a dolog vége. Ez egy 500 kilós, tesztoszterondús állat. Az erőből fog érteni, és csak abból.

HERÉLTESD KI!

2015. okt. 26. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Némi ész azért nem árt a dologhoz, mert mindig a ló lesz az erősebb. Heréltként is.
2015. okt. 27. 06:35
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

4-esnek teljesen igaza van.

Nem kell elkényeztetni, almákkal csalogatni, bizonytalanul, megadva magad neki a karámba menni, hátha addigra megszelídül... Ha harapna, rúgna olyan pálcást adjál a valagának, hogy érezze még két hétig. Ha meg neked megy, akkor jól nekimész és agyoncseszed pálcával. Rá se nézzél, ne adj neki nasit se (már ha adsz, arra értem). Úgy kell neki adni, mint az útszéli paraszt a feleségének ha nem csinált ebédet :D

2015. okt. 27. 11:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként hívj állatorvost és heréltesd ki.

Másodszor ez a ló meghaladja a tudásodat, hívj szakembert, mert így valószínű hamar kórházba juttat.

2015. okt. 27. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát nem lesz vele könnyű dolgod, ha egyszer már ő nyert. Amit írtak és fontos: ágaskodás után nem szabad odahívni és büntetni, mert azt jegyzi meg, hogy ágaskodni lehet, de odamenni hozzád nem. Nálunk az vált be, hogy akkor kapott egyet, amikor fent volt a két mellső lába, csak, hogy tudja, miért kapja. Még kétszer kipróbálta, hogy biztos-e, azóta elég megemelni az ostort, vagy rászólni, ha készülődik. Ha elindul feléd, mármint fenyegetően, csapd meg nyugodtan elölről, csak a szemeire vigyázz. Ha az orra ég egy kicsit, az nem baj, majd legközelebb óvatosabb lesz. De érdemes lenne kipróbálni egy ellenkező nemű, igen határozott és tapasztalt emberrel összeengedni, hogy lejátssza vele (nem láttam az előző kérdést, nem tudom, fiú vagy-e vagy lány). Ha nem nagy a tenyészértéke, tényleg érdemes lenne kiherélni, könnyebb lenne mindenkinek.
2015. okt. 31. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!