Mitcsináljak hogy tudja én vagyok a "főnök"?
Van egy csődör lovam.Nem tudom már mit tegyel vele hogy tudja én vagyok a főnök
Van aki azt mondja adjak neki 1-2 pofont van aki mást mond.Ma is majdnem megrúgta az egyik lányt a lovardában mert megérezte hogy a közelben van az egyik kanca.Amikor nincs körülötte egy ló se jól viselkedik.De amint meglát egyet ...Amikor viszem ki a helyéről elkezd ágaskodni stb.Vissza tudom fogni de akár mit teszek nem hagyja abba.Félek hogy egyszer megsérül valaki miatt.Hogy adjam a tudtára hogy én vagyok a főnök és ezt nem csinálhatja?Van még a lovardában pár csődör persze tőle jó messze de ők olyan jól viselkednek és mellettük is vannak kancák.
Akkor szemléztesd, és hamar eldől, lesz-e belőle fedeztetés, vagy sem. Ha nem, akkor herélés.
Ha ménnek kell megmaradnia, akkor amint ágaskodik, tudasd vele, hogy na ez egy olyan viselkedéselem, amit nem tolerálsz. Neked kell érezned, hogy ez az adott szituációban egy büdös nagy pofon, vagy más - a lényeg, hogy felfogja. Ha jól viselkedik, azonnal simogatás, hogy érezze, mit vársz el tőle.
Remélem fedeztetni csak szemlézés és ménvizsga után fogsz vele. Ha ezek nincsenek a céljaid közt, akkor heréltesd.
Vezetni ágaskodó zablával vezesd és ha emelkedik olyant ránts rajta, hogy majd leessen a feje. Ha hülye, akkor nyugodtan vágj alá kettőt. Bár az igazi megoldás az ennyire csődörös lónál az, hogy külön van tartva a többitől, legalább is a kancáktól. Nagyon sokat mozgasd, mert az is betesz neki, szóval sok karám, futószár miegymás és ne félj ellene fizikai erőt használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!