Hogy hogyan kell fogni a kantárt? Hát, ez szerintem el is mond mindent arról, ami ott folyik...
2015. okt. 20. 06:41
12/19 anonim válasza:
Miért, ha nem mutatják meg egy abszolút kezdőnek, akinek még az életben nem volt kantár a kezében, hogy hogyan kell fogni, akkor honnan tudja? :D Nem értem, miért ezen a külön momentumon akadtál fenn, kedves utolsó. Vagy az volt a kiakadás tárgya, hogy csak a szárfogást mutatták meg oszt annyi?
2015. okt. 21. 10:33
13/19 anonim válasza:
Ha még ezt sem tudja, az eléggé nagy baj szerintem.
Persze ki min akad fenn...avagy sem.
2015. okt. 21. 18:17
14/19 anonim válasza:
Mármint ki nem tud mit? Egek, így akarjon egy laikus tájékozódni a lovasok között, folyton rébuszokban beszélnek... azt hiszitek, hogy ettől a misztikumtól nagyobb lesz a tudásotok, vagy mi?
2015. okt. 22. 10:23
15/19 anonim válasza:
Mármint a kantár és a szár közötti különbség a misztikum? :D
2015. okt. 22. 16:31
16/19 anonim válasza:
Hú, egy igazi szőrszálhasogató van köztünk... szexxxiii ;)
2015. okt. 22. 21:22
17/19 anonim válasza:
Ez nem a szorszalhasogatas kategoriaba tartozik kedved utolso,
probald meg a szarat a lo fejere huzni, a kantart meg a kezedbe fogni, na ugye:D
Szerintem egyaltalan nem nagyzolasi vaggyal irta ezt, aki irta, pusztan csak arra celzott, hogy ez azert eleg alap dolog lenne, ha jol mondanak el a lovardaban a szakemberek..
Ebben semmi tamado jelleg nem volt szerintem, nem tudom miert kellett annak venni.
2015. okt. 23. 12:32
18/19 anonim válasza:
A kérdező fogalmazott úgy, hogy a "kantárt" kell fogni (amúgy ha azt se fogod rendesen, sose teszed fel a ló fejére, és akkor hiába fogdosod a szárat helyesen vagy helytelenül, höhöhö),nem a lovarda.. mivel ha jól értem, a kérdező nem egyenlő a lovardával. Ekkora önkritikát legalábbis kevés lovarda gyakorolna :'D. Sokan szokták csak így leegyszerűsíteni, de senki se próbált még a szárak helyett a ló fejéhez kapni. A többi válaszoló köztük én is, meg egyszerűen átvette a szóhasználatot, de mindenki értette, hogy mire gondol tulajdonképpen. Amíg a 79%-os meg nem csavarta a dolgot, feltételezve, hogy a "kantárfogás" rögvest a lovardában dolgozók szájából pattant ki, s nem a kérdező elszólása volt.(Egyébként négypatkós lovarda TANONCAITÓL /értsd: nem az oktatótól/ is hallottam már, hogy a szárat és a kantárt egy kalap alá veszi, szóval ez gyakran nem hely, hanem emberfüggő) Ki itt a szőrszálhasogató akkor? Badummm-tss...
2015. okt. 23. 13:53
19/19 anonim válasza:
Megjegyzés: Akkor lett volna helytálló a kötözködés, ha a kérdező úgy fogalmaz, hogy a kantár szót a beszámolójában ""-közé teszi, jelezvén, hogy csak azért írta így, mert ott is így tanították. Tudom, nagyon üdvös sokak lelkének az ismeretlen lovardák minél alaposabb savazása, ez most már szakmai divat a lovas berkekben, biztosan ettől is nagyobbnak érzik a tudásukat... de ez nem változtat a tényen, hogy a köccösködés itt most bebukott :')
Megj.no2.: Nem ismerem a lovardát, így védeni sem akarom :D Csak ha már velem szemben is flegmáznak, legalább feddhetetlenül tennék... :')
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!