Szerintetek az normális, ha valaki még sosem ült lovon és rögtön terepre viszik?
Azt el tudom fogadni, ha valakit vezetőszáron mondjuk voltizshevederrel kivisznek, de nagyon balesetveszélyesnek tartom (Szilvásváradon mondjuk láttam ilyet).
Az mondjuk, hogy sokat mennek terepre nem jelenti azt, hogy olyat is kivisznek, aki azelőtt még nem ült lovon, de ugye a gyakoriról tudni, hogy sokan úgy járnak ki, hogy vágtában nem tudnak megülni a lovon. Szomorú. Mármint nem az, hogy nem tudnak lovagolni, hanem az, hogy tanítják őket.
Én felelőtlennek tartom az ilyet.
Mondjuk tudni kéne, hogy milyen jellegű a lovarda. Vannak magánlovardák, istállók, ahol pár ember összefog tartják a saját lovaikat, aztán a maguk örömére lovagolnak terepeznek. Néha kijön egy-egy ismerős, azokat lovagoltatják, bár ugye ez az ő felelősségük, ha pénzt nem kérnek érte belekötni nem lehet.
Viszont, ha "rendes" lovardáról van szó, ahol pénzért lovagoltatnak, akkor ez egy minősíthetetlen hozzáállás, ha kezdőket terepre visznek.
Én látatlanban a szóban forgó lovardát ennyi infó alapján nem tudom hova tenni, épp úgy lehet magán hely, mint nyilvános.
Nagyon meredeknek tűnik és nem, nem normális, de ismerek ilyen helyet. Évekig jártam oda, életem legszebb időszaka volt. Én ugyan előtte már lovagoltam alkalmanként, de teljesen kezdőkkel is mentünk ki. Ennek ellenére a 3-4 év alatt talán két kisebb esést láttam, az is inkább lecsúszás volt. A legtöbbet mi ketten- akik rendszeresen jártunk - estünk, de ez is talán 3-4 alkalom volt (ami átlag 1 esés évente) és az is azért, mert alánk egy idő után már nem csak a legbombabiztosabb lovakat adták.
Magam sem igazán értem, hogyan működhetett így a dolog, de tény, hogy akik ott lovagoltak (akár először is), azok is csodálatosnak találták és mostanság is csak pozitív visszajelzéseket látok a weboldalukon.
Fontos, hogy aki ilyen helyre jár, hiába vágtázta körbe a környéket, ne gondolja azt, hogy TUD lovagolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!